,

From Indonesia with love: recepten van de Tong Tong Fair!

bron: www.rachaelray.com

Zoals je hebt kunnen lezen in de blog van Chitra was Miss Mengelmoes onlangs bij de Tong Tong Fair. Net als Chitra kom ik er ook al sinds ik jong ben en ‘heel toevallig’ delen wij hetzelfde hoogtepunt van ons bezoek en dat is, je raadt het misschien al, het eten!! Er zijn zoveel lekkere dingen (waaronder Dadar Gulung) dat ik maar moeilijk kan kiezen en altijd weer veel te veel eet.

In deze blog deel ik twee recepten van heerlijke lekkernijen die je volgend jaar weer kunt scoren bij de Tong Tong Fair in Den Haag.

Selamat Makan! (Eet smakelijk)

Indische aardappelkroket (kroket kentang)

Ingrediënten aardappeldeeg – voor 15 kroketten

  • 1,5 kg aardappelen, gekookt en fijn geprakt
  • 2 eieren, losgeklopt
  • snufje nootmuskaat
  • paneermeel
  • olie om in te frituren

Ingrediënten gehaktvulling – voor 15 kroketten

  • 500 gr. gehakt (varken/rund/kip/vega, wat je maar wilt!)
  • 2 fijn gesnipperde uien
  • 3 knoflooktenen, gepeld en geperst
  • 2 worteltjes, fijn gesnipperd
  • peper en zout

Stap1
Meng de geprakte aardappel met wat peper en nootmuskaat. Laat dit afkoelen en meng dan de eieren erdoor.

Stap 2
Gehakt aanbakken in eigen vet (behalve bij vega gehakt, dan wat olie toevoegen). Vervolgens uitjes, knoflook, wortels, peper en zout erbij en goed door laten bakken tot het gehakt gaar is.

Stap 3
Pak een bolletje aardappelpuree en druk deze plat, zodat je het kan vullen met gehaktvulling. Omsluit de gehaktvulling met aardappelpuree tot je een rolletje hebt.

Stap 4
Dubbel paneren: eerst door de paneermeel rollen, dan door het geklutste ei, daarna weer door de paneermeel.

Alleen nog frituren en nog een keer paneren.

Ik hoef ze alleen nog een keer te paneren en dan kunnen ze gefrituurd worden..

Stap 5
Tot slot frituren in de olie.

Indische kroketjes

Indische kroketjes

Es Tjendol (IJs Tjendol)

Bereiding geleistukjes (ook wel ‘tjendol’ genoemd)

  • 100 gram rijstebloem
  • 1 eetlepel maizena
  • 500 ml. water
  • snufje zout
  • beetje pandanextract (te koop bij de toko)
Geleistukjes

Geleistukjes

Stap 1
Water mengen met pandanextract. Maizena, bloem en zout mengen en hier een beetje water aan toevoegen tot je een papje hebt. Daarna de rest van het water toevoegen en het mengsel op een laag pitje koken tot een stijve massa.

Stap 2
Zet een pan met koud water klaar en hang daar een zeef of rasp met grote gaten boven. Er bestaat ook een speciale tjendol-zeef. Roer de stijve pap door de zeef, zodat de tjendol als druppels in het water valt. Laat de druppels koud worden in het water.

Voor wie echt een supersnelle tjendol op tafel wil zetten: je kunt de geleistukjes ook kant en klaar kopen in de toko!

Tjendal zeef gespot op de Tong Tong Fair

Tjendol zeef

Bereiding kokosdrank

  • 100 gram gula djawa (Javaanse palmsuiker)
  • 150 ml dikke kokosmelk

Stap 1
Maak een siroop van de gula djawa door deze op te koken in water.

Stap 2
Leg een laagje van de geleistukjes in een glas. Schenk hier vervolgens een laagje van de gula djawa-siroop op. De rest van het glas vullen met kokosmelk en eventueel wat crushed ice.

Bron afbeeldingen: tokowijzer.n (geleistukjes), www.rachaelray.com (hoofdplaatje) en m.resepmasakanindonesia.me (Indische kroket af)

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *