“Gezond” comfort food

quesadillas

Zoals velen onder ons probeer ik op mijn voeding te letten; vers, gezond, gevarieerd etc. Maar ik ben een emotie eter en heb zo nu en dan behoefte aan comfort food.

Wat is comfort food eigenlijk? Comfort food is eten wat een bepaalde mate van troost biedt. Vaak roept het een bepaalde herinnering of emotie op, of helpt het je juist om nare gevoelens weg te stoppen. Comfort food wordt vaak gekenmerkt door veel koolhydraten en een simpele bereiding. Voor iedereen is comfort food anders. Het hangt ook nog eens af van het moment zelf. Soms is comfort food voor mij een grote (ja een grote!) reep Milka chocolade met biscuit, en soms heb ik de behoefte aan een iets warms en zwaars.

Al een tijd geleden stuitte ik op dit recept; Quesadillas met spinazie en zelfgemaakte humus. Mij biedt dit recept absoluut troost, maar is niet zo funest als een reep chocola. Hoop dat het jou ook zal smaken!

Quesadillas met spinazie en zelfgemaakte humus

Benodigdheden voor de humus

  • 200 gr kikkererwten
  • 2 tenen knoflook
  • 3 eetlepels tahin
  • 4 eetlepels citroensap
  • snufje zout
  • 2 eetlepels water

Benodigdheden voor 6 quesadillas

  • 6 wraps
  • Humus
  • 600 gram verse spinaziee
  • ½ pot geroosterde paprikas
  • 2 rode uien
  • 1 el olijfolie
  • Handje groene olijven zonder pit
  • 300 gram geraspte kaas (naar smaak, jonge, oude of Parmezaanse)

Stap 1: Voor het maken van de humus heb je een keukenmachine of staafmixer nodig.
Humus maken is heel makkelijk! Doe alle ingrediënten bij elkaar en zet de staafmixer er op tot het een gladde massa is (of laat de keukenmachine draaien tot het een gladde massa is). Naar smaak kun je nog extra tahin of citroensap toevoegen.

Stap 2: Snijd de uien fijn en was eventueel de spinazie. Doe de olijfolie in een hapjespan. Voeg ¾ van de uien toe aan de olie en laat het 2 minuten fruiten. Voeg daarna beetje bij beetje de spinazie toe, totdat alle spinazie geslonken is. Haal de pan weer van het vuur en doe de spinazie in een kom.

Stap 3: Snijd de olijven en geroosterde paprika in grove stukken en voeg deze samen met de overgebleven rauwe uien bij de spinazie. Schep dit door elkaar.

Stap 4: Pak een wrap en smeer deze ruim in met humus.

Stap 5: Beleg de helft van de wrap met het spinazie mengsel en strooi hier ruim geraspte kaas overheen.

Stap 6: Vouw de wrap dubbel en leg deze in een droge koekenpan op middelhoog vuur. Gebruik geen olie!

Stap 7: Laat de wrap ongeveer 2 a 3 minuten in de pan liggen en keer hem daarna om. Haal hem dan na 2 a 3 minuten uit de pan.

Stap 8: Snij de wrap voorzichtig in punten en herhaal dit met de andere wraps.

Eet smakelijk en geniet!!!

TIP: lekker met nog extra humus!

Bron afbeelding: www.hacerdecomer.es

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *