Berlijn

Daar staan we dan. Knabbelend aan een verse Pretzel en ieder een kaart bij de hand, popelend om op avontuur te gaan. De blikken aan de overkant van het zebrapad zijn naar ons gericht. ‘Wat kijken die mensen toch gek naar ons’, zegt H. ‘Ja, maar kijk ons dan.’ Ik wijs naar de opvallende attributen in onze handen. Ja ja, wat zijn we toch heerlijk toeristisch bezig jongens! Echte Touris (Duitse slang voor toeristen) zoals de bewoners het hier noemen.

Je vraagt je hoogstwaarschijnlijk af waar we ons bevinden. Kan je de spanning nog aan? Vooruit, ik geef je nog wat ‘subtiele’ hints: graffiti, rauwheid, U-Bahn en berliner bollen.  Ah Berlijn, aber natürlich!

Na een intense periode op de uni brak dan eindelijk de welverdiende vakantie aan. Lang weekendje Berlijn met vrienden, waarom ook niet? Eventjes een break van het monotone leventje van het vroege opstaan (lees: snoozen) en een overvolle agenda. De overvolle agenda werd overigens wel vervangen door een strakke planning, maar de kilometers die we hebben gelopen waren het meer dan waard. Dit zijn toch wel één van de vele toffe plekjes die we samen bezocht hebben:

Flohmarkt am Mauerpark  – park en vlooienmarkt in één

Zondags zijn alle winkels gesloten in de stad, maar niet getreurd: er zijn genoeg alternatieven om je dag in Berlijn met een lach op je gezicht door te brengen. Eén van deze alternatieven is de Flohmarkt am Mauerpark; een ‘vlooienpark’ waar jong en oud samen komen om urenlang langs te slenteren. Vintage kraampjes, kunst, muzikanten,  hapjes en gezelligheid zijn er in overvloed. Een glaasje Glühwein in de vroege uurtjes (en voor de wat gevorderden met een scheutje rum erin…) maakt het plaatje helemaal af. Kortom, de Floh Markt is een plek waar Berlijners zondags samenkomen om hun weekend op een fijne manier af te sluiten.

Adres: Bernauer Straße 63-64

Berlijn foto's Aleksandra

Distrikt Coffee – ‘Zei er iemand taart?’

Een Latte en een taartje, voor mij één van de goddelijkste combinaties die er bestaan. Na lang te hebben gezocht naar dat éne “hipster cafeetje” met lekkere taartjes en een lege maag was het de hoogste tijd voor een welverdiende traktatie. Deze tent beschrijf je het best met de volgende hashtags: #klein #knus #koffie #taart. Heel veel taart… Een echte aanrader voor de zoetekauwtjes onder ons.

Adres: Bergstrasse 68

Garage – kilo’s aan vintage kleding

Wauw. Ik heb zelden zo veel kleding bij elkaar zien. Van jassen tot schoenen, van sexy lingerie tot sjaaltjes, bloesjes, jurken… Waar moet ik beginnen?! Garage is een vintage shop of beter gezegd: een walhalla voor thrift shoppers. Het concept van deze winkel is dat je per kilo betaalt. Ik waarschuw wel dat je makkelijk 2 uur van je tijd doorbrengt in de winkel. Voor de echte vintage die-hards dus!

Adres: Ahornstrasse 2Ber3

Liesl – rauwe knusheid

Het is geen geheim dat Berlijn en bier goed samen gaan. Deze pub heeft een vrij rauwe uitstraling, maar dat neemt niet weg dat het er onwijs gezellig is. Het is de perfecte spot om je vrijdagavond op een chille manier door te brengen. We hebben net een tafeltje kunnen scoren. Kom dus wat vroeger (of later…) langs in het weekend zodat je verzekerd bent van een tafeltje.

Hebben jullie nog een paar fijne spots die toegevoegd kunnen worden aan dit lijstje? Of wordt het binnenkort wellicht je eerste keer?
Sharing is caring!
 

Bron afbeelding: www.prlog.org en de laatste twee door Aleksandra

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *