the Alchemist
Het verhaal

Het boek vertelt over Santiago, een arme herdersjongen die op zoek gaat naar zijn geluk. Hij is vastbesloten om zijn geluk te vinden ondanks zijn beperkte mogelijkheden. Santiago heeft geloof, geloof in zijn doel. Hij besluit zijn schapen te verkopen en op zoek te gaan naar zijn geluk. Onderweg ontmoet hij mensen die hem iets leren over het leven. Hij leert al reizende de signalen te zien die hem verder brengen. Spannend en boeiend, je leest ‘m zo uit.

Mijn ervaring

Het boek was voor mij een ware reis, ik las het meerdere keren. Op momenten waarin ik op zoek ben naar inspiratie, is dit het eerste boek dat ik lees. Het heeft mijn belevingswereld veranderd. Wat het boek mij geleerd heeft is dat er voor alles een tijd en een moment is. Soms ben je ergens op het juiste moment. Kom je iemand tegen die je verder brengt, een oude bekende of een nieuw iemand die je tot inzichten brengt die je eerder niet had. Zolang je er open voor staat, gebeuren er genoeg dingen om je heen en in je eigen leven waar je invloed op kunt hebben. En alleen als jij dat wil.

Ongedefinieerde religiositeit

De Alchemist staat al jaren in de top van bestsellers in de New York Times. Halverwege februari stond De Alchemist 341 weken in de top 10. Ongedefinieerde religiositeit maakt het boek toegankelijk voor een breed publiek. Uiteindelijk draait het om het vinden van je eigen geluk en harmonie. Tijdens mijn reizen sprak ik regelmatig met mensen over de hele wereld over De Alchemist. Het blijft inspirerend om te horen hoe het mensen heeft geraakt. Verschillende mensen, ieder op een andere manier. Het boek was ooit een kado en ik heb het vervolgens uitgeleend aan mijn beste vriendin. Ze was er meteen dol op. Onderschat nooit de kracht van een boek, wat het met mensen doet. Geef jezelf eens een boek kado, of een ander en praat er samen over. Verrijk je wereld.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *