Perfecte krul

Bij een halfbloedje hoort uiteraard mengelmoes haar. Ook wel te herkennen aan een hangende wannabe afro, waarbij het haar te lui is om rechtop te blijven staan, maar wel potentie heeft om te krullen. Zoals uitgebreid beschreven in een van mijn eerdere blogs ben ik het resultaat van een samensmelting van diverse culturen en dit is ook terug te zien aan mijn coupe.

Hartstikke leuk zo’n net niet afro, maar hoe tover je het om tot een goed bijgehouden bos in plaats van te moeten rondlopen met een oppervlakte aan verdrietig onkruid op je hoofd?

Van huis uit heb ik maar weinig mee kunnen krijgen over de ultieme verzorging van mijn half om half haar. Mijn lieve (blanke) moeder deed wat ze kon, maar had de grootst mogelijke moeite om mijn piekerige pluizenbol te temmen. Hier ben ik dus niet heel veel wijzer van geworden, maar gelukkig hoef je tegenwoordig niet veel moeite te doen om er meer over te weten te komen.

Duizenden bloggers, vloggers, kappers, black hair experts en huis-tuin-en-keuken-‘deskundigen’ in binnen- en buitenland buigen zich dagelijks over de kwestie ‘perfecte krul’. Loop een willekeurige toko binnen en je wordt direct overvallen door schappen vol crèmepjes, oliën en sprays, die claimen jouw droomkapsel te kunnen realiseren. Aan aandacht voor de krul dus geen gebrek.

Regelmatig neem ik een duik in de artikelen en filmpjes om te weten te komen wat het recept is voor die commercial waardige krullen. Voor de afwisseling breng ik ook wel eens een bezoekje aan evenementen, zoals het ‘Black Styles Weekend’ afgelopen oktober in Rotterdam. Via online en offline kanalen luister ik verwachtingsvol naar ieders voorkeur voor een bepaald middeltje en bijbehorende methode voor de ideale look.

perfecte krul

Na een tijdje, eigenlijk al bijzonder snel, heb ik er dan alweer genoeg van. Ieder item verkondigt een andere blije boodschap. En op evenementen kan ik mijn aandacht er maar moeilijk bijhouden tijdens adviserende gesprekken, terwijl tientallen verschillende probeerverpakkingen in de goodiebag verdwijnen. Ik ga kopje onder in de oneindige stroom aan informatie.

Hét middel en hierbij de ultieme methode voor de perfecte krullen? Dat bestaat naar mijn mening niet. Geen hoofd met haar is het hetzelfde, dus één product en bijbehorende behandeling voor iedereen werkt sowieso niet. Daarnaast zijn er zo bijzonder veel producten op te markt, dat ik niet geloof dat tussen sommigen heel veel verschil zit qua werking.

Ik houd mijn haar happy met simpelweg een hydraterende shampoo, (vrij veel) conditioner, kokosolie en af en toe een zelfgemaakt maskertje met ei en avocado. Soms zit het perfect, soms zit het een stuk minder en soms zit het zo slecht dat ik het graag in een knot stop. Is dit de perfecte manier? Ik heb geen idee. Ik ben er blij mee en m’n haar lijkt ook niet te klagen, dus tussen het onderzoeken en experimenteren door, zet ik mijn routine vrolijk voort!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *