Volgende week zondag 9 augustus is het weer tijd voor de 11e editie van het outdoor festival LatinVillage! Een tropisch feestje met 30.000 bezoekers en maar liefst 8 verschillende podia met een eigen muziekstijl. Denk aan Latinhouse, Deephouse, R&B, Hip Hop, Salsa, Kizomba, Afrobeats en live optredens.

Ik heb de eer gehad om ruim twee jaar te werken als Eventmanager bij LatinVillage waarbij ik verantwoordelijk was voor de artiestenboekingen. Daardoor heb ik nauw samengewerkt met de grondlegger van het evenement, Mo Sahib, die verrassend genoeg zelf afkomstig is uit Marokko.

Priya en Mo

Mo en ik tijdens een bedrijfsuitje bij Palazzo.

De geboorte van LatinVillage

Lang geleden maakte Mo een reis door Zuid-Amerika. Hij raakte geïnspireerd door de opzwepende klanken van salsamuziek en begon salsa-avonden te organiseren in zijn café in het centrum van Amsterdam. Dit bleek een groot succes en groeide in 1999 uit tot de clubavond Salsalounge. Het feest is meer dan 10 jaar met veel succes georganiseerd in Amsterdam.

Mo besloot het feest naar een next level te tillen samen met zijn broertje DJ D-Rashid, die zich toen al bezig hield met Latinhouse muziek. In 2005 was de eerste editie van LatinVillage met 3 podia een feit.

LatinVillage bordje

Kleine kindjes worden groot

Al snel groeide het feest uit zijn voegen en moest er uitgeweken worden naar een grotere locatie. De LatinVillage feesten kregen tevens verschillende indoor edities in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht, maar ook in het buitenland (Marokko en Curaçao).

Sinds vorig jaar wordt het evenement op een nog groter festivalterrein georganiseerd om zo alle 30.000 bezoekers op een veilige en nog spectaculairdere manier te kunnen verwelkomen en verrassen. Veel bezoekers kijken al direct na het verlaten van het festivalterrein uit naar de volgende editie.

LatinVillage groep

One big family

Achter dit geweldige evenement schuilt een team van familie en goede vrienden die al sinds het begin der LatinVillage-tijden betrokken zijn bij het evenement en die elkaar steunen door dik en dun.

Mo en Rashid vormen samen het creatieve brein achter LatinVillage en hun broer Abdoel en zusje Mounia verzorgen de praktische organisatie van het evenement. Samen zetten zij zich in om het festival steeds te vernieuwen en zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de bezoekers.

LatinVillage carnaval

De LatinVillage spirit

Naar mijn idee is de levenshouding van de familie Sahib verantwoordelijk voor het succes van LatinVillage. Het zijn bescheiden en vrijgevige mensen die leven en werken vanuit hun hart en die nooit naast hun schoenen zijn gaan lopen.

Crew BBQ een paar dagen na het festival om het succes te vieren met elkaar.

Crew BBQ een paar dagen na het festival om het succes te vieren met elkaar.

De hechte band die zij onderling hebben, hebben zij ook doorgetrokken naar hun evenementen. Ze beogen één grote LatinVillage familie te creëren door mensen op hun evenementen samen te brengen en te verbinden door hun gemeenschappelijk liefde voor goede muziek. Zij proberen daarnaast artiesten te stimuleren tot samenwerkingen en hen een podium te geven om op door te groeien. Zo stonden grote namen als Afrojack, Hardwell, Sunnery James en Ryan Marciano maar ook de jongens van Yellow Claw al voor hun grote doorbraak op LatinVillage.

Wat begon als een kleine dansavond in een café, groeide uit tot een mega succes! Het volgende LatinVillage Festival zal plaatsvinden op zondag 9 augustus 2015 van 13:00 – 23:00 uur op het magische Spaarnwoude-Velsen terrein! Kaartjes zijn online te koop voor €47,50, maar wees er snel bij want ze zijn bijna uitverkocht. Zie ik je daar?

Bekijk hier vast wat je te wachten staat! 😉

Bronnen foto’s: www.a-venue.nl

4 antwoorden
 1. Louke
  Louke zegt:

  Ik was erbij in Madeliefje en ben meegegroeit via Escape Lounge naar Hotel Arena en Latin Village. Ik vind het als ondernemer zo inspirerend hoe Mo en zijn familie het voor elkaar hebben gekregen om een fantastisch succes van deze droom te maken. Mo bewijst voor mij dat aardig zijn en blijven loont. Het houdt mij gefocused en ik hou me voor ogen dat het kan. Dus ik werk keihard door en probeer te leren hoe het wel moet van mensen als Mo. En af en toe kom ik even een stevig robbertje meefeesten.

  Beantwoorden
  • Priya
   Priya zegt:

   Hoi Louke,

   dank voor je leuke en positieve reactie! Ik vind Mo en familie ook een ware inspiratie, vandaar deze blog! 🙂

   Succes met je ondernemerschap!

   groetjes,
   Priya

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *