In Rotterdam en Amsterdam worden regelmatig Surinaamse feesten georganiseerd, zoals bijvoorbeeld Djogo Bier Nights, Borgoe Party en Zsa Zsa Su. Het laatste feest is vernoemd naar een discotheek in Suriname en de andere twee naar typisch Surinaamse dranksoorten. Een liter fles Surinaamse Parbo bier wordt in de volksmond ‘Djogo’ genoemd en Borgoe is een Surinaamse rum soort.

“Wees gewaarschuwd: stilstaan is geen optie!”

Regelmatig ga ik naar zo’n feestje met een groepje familieleden, maar ook vrienden gaan wel eens mee. De muziek is heerlijk tropisch en je kunt je heupen even goed losgooien. R&B en dancehall worden afgewisseld met salsa, merengue en andere tropische muzieksoorten. Ook worden er regelmatig Surinaamse bands uitgenodigd voor live muziek. Stil staan is dus echt geen optie meer!!

Met mijn vriendinnen op Djogo night!

Met mijn nichtjes op Djogo Nights!

Ook aan de aankleding wordt gedacht. Denk aan palmbomen en confetti. Bij één van voorgaande edities van Borgoe hingen er bordjes met namen van Surinaamse wijken erop. Handig als je een meetingpoint wil met vrienden en familie die er ook zijn!

Mijn ervaring is verder dat de sfeer gezellig en laidback is. Mensen dansen met elkaar en maken makkelijk contact met elkaar. Tot slot is het publiek erg gemengd, net zoals de bevolking van Suriname. Blank, donker, jong, oud, man of vrouw. Iedereen is welkom!!

Met nog meer vrienden op Djogo night.

Met nog meer vrienden op Djogo Night.

“Ga los, dans en geniet alsof je in Suriname bent!”

Wil jij in tropische sferen komen? Luister dan hier of hier naar een mixtape van Zsa Zsa Su of bekijk hieronder een filmpje van een Borgoe party (detail; Britt haar zwager en schoonzus komen op 00:55 dansend in beeld).

Ben je echt heel enthousiast geworden, dan kun je één van de volgende edities bijwonen van Zsa Zsa Su op 31 mei 2015 in Beachclub Vroeger, Bloemendaal of Djogo Bier Nights op 7 augustus 2015 in Club Vie, Rotterdam.

Bron hoofdfoto: scontent-ams.xx.fbcdn.net/

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *