Hardlopen met hoofddoek

Eerder schreef blogger Priya al over hardlopen met een handige checklist. Uit ervaring weet ik echter dat dames met een hoofddoek het erg moeilijk kunnen vinden om buiten hard te lopen. ‘Het ziet er raar uit’, ‘het is te warm met een hoofddoek’ en ‘ik kan niet de juiste kleding vinden’ zijn voorbeelden van veel gebruikte excuses. Ik heb me over deze excuses heen gezet en geniet elke keer weer van mijn rondje hardlopen. Voor de dames die dat nog niet gedaan hebben, heb ik een lijstje gemaakt met 8 redenen om toch op te staan en te werken aan die conditie. Ik hoop dat ze overtuigend genoeg zijn en ik de volgende keer wat meer hijabi’s tegen kom tijdens mijn rondje!

 1. Echte heldinnen dragen een cape. Met je hijaab hoef je je daar in ieder geval geen zorgen over te maken.
 2. De vooroordelen over moslima’s werken tijdens het hardlopen in ons voordeel. Moslima’s zouden maar onderdrukt worden en heel de dag thuis zitten met de kinderen. Niets blijkt minder waar. Ik word dan ook, vooral door oudere mensen, extra aangemoedigd met blij verbaasde gezichten wanneer ik langs ren.
 3. Maar nu even serieus, wordt ons naast het dragen van een hoofddoek niet opgedragen om goed voor ons lichaam te zorgen? Sporten is een must voor een gezond lichaam.
 4. Met hardlopen kun je verschillende dingen bereiken. Vaak denken mensen alleen aan hardlopen wanneer ze willen afvallen, hardlopen is echter ook perfect als je aan je conditie wil werken. Ten slotte kun je ook bepaalde spieren trainen met hardlopen. Voor ieder wat wils dus!
 5. Je kunt natuurlijk ook lopen op een loopband op de sportschool, maar we houden allemaal wel een beetje van gratis. Als je echt alleen geïnteresseerd bent in het hardlopen, is buiten lopen veel goedkoper dan een sportschool.
 6. Bang om na een tijdje gedemotiveerd te raken? Houd een doel voor ogen, bijvoorbeeld een marathon of ladies run. De eindstreep zal je voldoening en een heerlijk gevoel geven en vaak steun je hier ook nog eens een goed doel mee.
 7. De herfst en winter komen eraan. Veel mensen zullen zeggen ‘te koud om hard te lopen’, maar het gaat een winterdip echter heel goed tegen. Reken af met die suffe, vermoeide dagen door een lekker stukje te lopen, ik heb er een goede ervaring mee.
 8. Voor de Rotterdammers: op verschillende plekken in de stad zijn routes op de grond uitgetekend die je langs mooie plekken leiden. Bijvoorbeeld de Maas midden in de stad of het wat groenere Overschie.

Al wat geprikkeld? Of loop je al hard met een hoofddoek? Ik zou graag jullie ervaringen horen en misschien kunnen jullie ook mooie routes in andere steden/dorpen zoals in punt 7 delen.

Bron afbeelding: http://www.dailymail.co.uk

1 antwoord
 1. Annemieke
  Annemieke zegt:

  ‘Echte heldinnen dragen een cape’ haha! Die miet gedrukt op mijn hardloop shirtje!

  Ben sinds kort, na 25 kilo te zijn afgevallen, ook begonnen met hardlopen. Zo lekker! En ja, warm, maar dat is het zonder hoofddoek en lange kleding ook…

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *