Yes, het is zo ver! Mijn wollen geiten sokken, hippe granny trui en handschoenen mogen netjes in mijn kast worden opgeborgen. Ik ontwaak uit mijn diepe winterslaap en ik omarm de warmere dagen. Genietend van mijn ochtendkoffietje voel ik de zonnestraaltjes op mijn huid schijnen… De avonturier in mij wordt aangewakkerd. Ik sta in volle bloei, net zoals de kleurrijke bloemetjes in mijn tuin. Het is de hoogste tijd voor wat cultuur snuiven in Den Haag!

Waarom in Den Haag? What happened to Roffa? Ik ben sinds een maand verhuisd naar deze (prachtige) stad en je kan mij nu dus officieel een Hageneesje noemen. Als avonturier van het Miss Mengelmoes team spot ik graag de leukste culturele evenementen. Meer zon betekent meer ‘buitenspelen’ en dus jawel… meer culturele evenementen in de buitenlucht! Wie gaat er met mij mee op avontuur?

1. Dreams Free Festival – Vrijheid en diversiteit

Fast Surfdorp (Scheveningen) – 2&3 mei

Mei staat in het teken van vrijheid en dit is precies waar het op dit festival om draait: die vrijheid voelen. Het festival is zonder enig budget georganiseerd: waar het echt om draait is het delen van je passie. Niks moet en alles mag. Er wordt volop gedanst, geskate, gezongen, gelachen en gevierd. Skaters, surfers, meisjes in fleurige jurkjes, jong en oud. Het publiek is divers en mengt zich tot één geheel: de verschillende subculturen worden door middel van kunst, cultuur en sport met elkaar verbonden. Prijskaartje? Helemaal niets, nada, noppes! Meer vrijheid kan je bijna niet krijgen. Het motto van het festival: ‘Be true to yourself and follow your dreams! Start doing things you LOVE and share your passion. A dream doesn’t cost a thing!’

Kijk hier voor een sfeerimpressie:

2. Tong Tong Fair

Malieveld (Den Haag) – 27 mei t/m 7 juni

Toen ik het voorbij zag komen had ik geen enkel idee wat dit festival precies inhoudt. De Tong Tong Fair, ook wel de Pasar Malam Besar (Indonesisch/Maleis voor avondmarkt) is het grootste Euraziatische festival ter wereld. Het uitgangspunt is de vermenging van de Oosterse en Westerse culturen – een echt mengelmoes festival dus! Het festival is een ontmoetingsplek voor de diversiteit van die culturen.

Het programma is erg gevarieerd, dus voor ieder is er wel wat leuks te vinden op het festival. Van toneelstukken tot lezingen, muziekoptredens en creatieve workshops. Trek? Leef je uit bij de verschillende eetkraampjes. Want tja, cultuur moet je natuurlijk wel proeven.

Kijk hier voor een sfeerimpressie:

Wie gaat er met mij mee cultuur snuiven?

Bron afbeelding: www.arendaoomen.com

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *