Beryl

Tegenover me zit Beryl. Ze is het brein achter de super schattige Afro Candy Sweets en het bedrijf Sweet Lifestyle.

Hoe kwam je op het idee van Afro Candy Sweets?

Ik had een jaar vol troubles achter de rug en mijn familie had me heel erg gesteund. Om hen te bedanken heb ik lolly’s van meisjes met een afro ontworpen en aan hen gegeven. Mijn familie vond het zo leuk dat ze zeiden; ‘wil je hier alsjeblieft iets mee doen?’

Ik was op dat moment nog bezig met mijn pre-master aan de TU Delft, dus had het te druk om te starten als ondernemer. Maar toen ik mijn vervolg studie niet haalde en niet goed wist hoe ik verder moest, dacht ik ineens: die lolly’s maakten zo veel mensen blij, ik ga daar gewoon echt wat mee doen!

Kan je wat meer vertellen over het product?

Afro Candy Sweets (ACS) is in mijn ogen het mooiste product ever. Het is so cute. Maar het heeft ook een iets diepere betekenis. Afro haar had in mijn ogen iets positief nodig, waar mensen niet over kunnen discussiëren, maar alleen maar van genieten.

Afro Candy Sweets lolly

Dat zijn mijn zuurtjes in de vorm van een smiley met een afro geworden. En het is snoep dus iedereen kan het eten. Dat maakt het inclusive. Een afro is gewoon ontzettend mooi en met ACS kun je ervan genieten zonder een discussie te starten of jezelf in de schaduw te zetten. Wij delen de schoonheid zo dat je het ook nog cadeau kan doen! De afnemers zijn ook heel divers en dat is wat het voor mij echt groots maakt.

Wat ik ook zo dope vind, is dat elk type kind tegen me zegt, ‘oh dat lijkt op jou’! Ik vond het leuk om een product te maken waarin ik mezelf herken en blijkbaar zien anderen dat ook.

Inmiddels ben je druk bezig met het bedrijf Sweet Lifestyle, betekent dat het einde van Afro Candy Sweets?

In 2011 startte ik met Afro Candy Sweets en de producten zijn anderhalf jaar op de markt geweest. Ik heb samen met andere ondernemers een tijdelijke pop-up store gehad waar ik Afro Candy Sweets verkocht, naast de online verkoop. Dat was een geweldige ervaring.

Inmiddels had ik me van het meisje van de snoepjes ontwikkeld tot de vrouw die plannen opzet, analytisch denkt en anderen verder helpt. Ik had een tweede winkel op de Nieuwe Binnenweg waar ik lifestyle producten verkocht en toen die winkel in december 2012 sloot, heb ik m’n bedrijfsnaam veranderd naar Sweet Lifestyle (want zoals een vriend zei; alles wat jij doet is toch sweet?)

Afro Candy Sweets valt onder het bedrijf Sweet Lifestyle. Nu focus ik me op de groei van Sweet Lifestyle en zodra de tijd er rijp voor is, dan ga ik Afro Candy Sweets weer op de markt brengen, voorgoed.

Beryl en Britt

Wat houdt het bedrijf Sweet Lifestyle in?

Met Sweet Lifestyle wil ik door middel van workshops, evenementen, tips, tools en verhalen mensen empoweren om een sweet lifestyle te leven. De vraag die hierbij centraal staat is ‘wat maakt jou gelukkig?’

Ik geef de workshop me-time, een soort reflectie workshop die je even terugbrengt naar wie je bent en wat je wilt van het leven. Vanuit daar ga je je leven anders inrichten en kun je verder groeien. Als je eenmaal weet waar je gelukkig van wordt, is het tijd voor mijn volgende workshop: plan, plan, plan. Tijdens die workshop ga je echt een weekplanning maken, waarbij je realistische doelen opstelt, reflecteert en opnieuw doelen inplant. Hierbij moet je een beetje ruimte en liefde aan jezelf geven.
Ga voor wat je wil, maar houdt in gedachten dat het niet in een keer hoeft te lukken.

Tijdens een me-time workshop

Tijdens een me-time workshop

Heb je een tip om meer me-time te kunnen inplannen?

Door ‘nee’ te zeggen tegen iemand of iets anders, zeg je ‘ja’ tegen jezelf. Want zo creëer je tijd voor jezelf. Veel mensen vinden dat heel moeilijk. Doembeelden komen dan op als: ‘’Dan vinden mensen me niet meer aardig! Ik kan dat niet doen want dan verwaarloos ik m’n kinderen.” En ga zo maar door. Maar als je geestelijk en fysiek goed voor jezelf zorgt, kan je ook beter zorgen voor anderen. Investeer in jezelf.

Welke wijze tip wil jij anderen meegeven die van plan zijn te gaan ondernemen?

Dat fouten maken niet erg is. Vroeger kon ik er niet tegen als iets mislukte. Ik dacht dan dat ik het niet kon en dat ik niet creatief genoeg was. Daardoor daalde mijn zelfvertrouwen en werden de resultaten minder goed. Inmiddels heb ik geleerd dat niet alles in een keer perfect hoeft te gaan. Ik geloof echt in trial and error.

Je hebt geen bitch nodig die met een stok achter je staat en zegt; “dit gaat niet goed” en “dat doe je verkeerd”, maar juist cheerleaders die je aanmoedigen om vooral door te gaan. Dan kan je achteraf samen met een criticus kijken hoe je het verder kunt upgraden. En daar groei je dan ook weer van.

En blijf doen waar je gelukkig van wordt!

Wil jij wel wat meer me-time? Koop dan tickets voor Beryls volgende workshop op 26 mei in Amsterdam of 27 mei in Rotterdam. Nieuwsgierig naar meer van Beryl? Volg haar op www.sweet-lifestyle.nl

Foto Afro Candy Sweets: Kern Thompson

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *