trouwjurken

Als je de juiste trouwjurk aanhebt, dan weet je het meteen. Je ziet jezelf al aan de arm van je vader lopen, je schiet spontaan vol en jouw shoppartners roepen ‘aaaah’ en ‘oeoeh’ en slaan hun hand voor de mond van emotie.

Zo ging het bij mij dus niet…

Trouwjurk shoppen dag I

Met een selectie jurken begaf ik me naar het pashokje. Mijn moeder en zus zaten klaar voor de keuring, maar mochten van de verkoopster pas iets zeggen als ik eerst zelf een mening had gevormd.

Ik paste als eerste een elfjesachtige jurk (te laag bruidsgehalte), daarna een jurk met veel kant (te druk), een jurk met een diep uitgesneden rug (wauw, maar die voorkant was te saai), een echte prinsessenjurk (te bombastisch) en een topless jurk (zo noemde ik hem per ongeluk, maar bedoelde strapless… te standaard).

Telkens kwam ik half struikelend het pashokje uit om mezelf haastig in de spiegel te bekijken. ‘Rustig, rustig’ zei de verkoopster dan, ‘je moet schrijden’. Maar schrijden is niet echt iets voor mij.

Op aandringen van de verkoopster probeerde ik een eenvoudige, stijlvolle jurk. En tot mijn verbazing stond hij me -vergeef me mijn onbescheidenheid – fantastisch! Mijn moeder zei zelfs; ‘wat een hoog pretty woman gehalte!’

Was dit dan DE jurk? Hij was zo anders dan ik me had voorgesteld… zo klassiek. Paste hij wel bij me? En wat was er mis met mijn ogen? Waarom waren ze nog steeds kurkdroog? Maar ik wilde hem wel, misschien…

Trouwjurk shoppen dag II

Twee weken later kregen mijn moeder, zus en ik versterking van een vriendin en mijn nichtje van 1 jaar. We startten in een andere winkel en zouden die middag weer teruggaan naar de eerste winkel om de kanshebbers goed te kunnen vergelijken.

Ik showde het ene na het andere exemplaar, maar mijn pretty woman jurk van de week ervoor bleef nummer 1. Totdat ik me hulde in een glamorous geval met een prachtige open rug. Ik voelde me een sexy wereldster. En de jury was ook enthousiast. Maar voelde ik me wel prettig in deze jurk? Paste hij wel bij onze trouwsetting? En verdorie, weer geen enkele traan.

Maar zowel de stijlvolle als de glamorous jurk vond ik super mooi en ik wilde minstens één van de twee hebben. Ik zag mezelf in beide jurken aan de arm van mijn vader lopen. Bij de eerste jurk zouden de gasten ‘aaaah’ roepen en bij de tweede ‘oeoeh’. En mijn verloofde vond ze vast even mooi. Dus welke moest ik nou kiezen?

Terug in de eerste winkel paste ik nog eens de stijlvolle jurk en wist ik het… nog steeds niet. Pas na nog heel wat rondjes draaien, meningen van de jury aanhoren en plussen en minnen tegen elkaar afzetten, wist ik het! De Honeymoon Shop in Rotterdam was een jurk armer.

Tipje van de sluier

Ik hou nog even geheim welke van de twee het is geworden. Maar ik kan wel verklappen dat ik mijn uiteindelijke keuze deels heb gebaseerd op de hoeveelheid voedsel die ik ermee kan eten op de bruiloft zonder dat je het echt ziet. Na de bruiloft zal ik een foto van ‘de winnende jurk’ onthullen!

Bron afbeeldingen: www.honeymoonshop.nl

8 antwoorden
 1. Megan
  Megan zegt:

  wat een leuk stuk geschreven! Als ook aanstaande bruid bedank ik je voor deze realistische omschrijving van het passen van dé jurk! Ik zal er sterk rekenking mee houden dat die tranen op zich kunnen laten wachten..

  Veel plezier en ben erg benieuwd naar jouw keuze!!

  Liefs Megan.

  http://Www.meganwols.com

  Beantwoorden
 2. Linda
  Linda zegt:

  Leuk stuk! Ik geloofde er ook niet in… Afgelopen zondag was mijn jurkenjacht bij de Honeymoon Shop en ik had wel een favoriet. Die hebben we als 1e gepast maar ja, was dat t nu? Ik hield m’n gevoel wat bescheiden zeg maar. Daarna nog een stuk of 10 jurken aangehad maar geen van hen won het bij de 1e! Dus toen nogmaals mijn eerste keus aangedaan en in het pashokje wist ik het. Ik zei “dit is m!” En bij het showen aan m’n moeder en schoonmoeder begon m’n moeder te huilen. Dat was niet eerlijk want ik kreeg ook gelijk tranen. Maar ik wilde de jurk niet meer uit en dat zegt genoeg. Ben benieuwd naar je keuze. Wanneer is jouw grote dag? Van mij 7-8-2015. Veel plezier!

  Beantwoorden
  • Britt
   Britt zegt:

   Hoi Linda, dankjewel! Leuk om te lezen dat jij er ook nogal nuchter instapte en je door de emoties van je moeder toch ook een traantje moest wegpinken. Dat kan ik me goed voorstellen. Mijn ‘jury’ hield het droog, dus dat scheelde bij mij ook wel denk ik. Ik ga eind juni dit jaar trouwen. Veel succes nog met de voorbereidingen en veel plezier met de bruiloft!

   Beantwoorden
 3. mirke
  mirke zegt:

  Hallo wat een leuke blog. Ik heb dit totaal anders gehad. Ik heb 17 januari yes to the dress gezegd. Ik had al wat gezien en ik trok die jurk van het plaatje aan en ik was echt al in tranen toen die mevrouw mij nog in moest snoeren. Dit was de 1e jurk die ik aan had. Ik heb nog wel 6 andere gepast om zeker te weten!

  Beantwoorden
  • Britt
   Britt zegt:

   Wat leuk om te horen Mirke, dat het bij jou juist wel direct duidelijk was! Goed dat je toch nog even controleerde of je niet op die andere zes jurken dezelfde reactie had;).

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *