Aleksandra

‘Not all those who wander are lost’ is een quote die mij op de momenten dat het even tegenzit, een glimlach op mijn gezicht weet te toveren. Spontaan, avontuurlijk en een tikkeltje zweverig zijn een paar termen die prima bij mijn persoonlijkheid passen. Reizen, koken (genieten van lekker eten…), zingen en wandelen zijn activiteiten die ik graag doe. Ik houd vooral van iets nieuws uitproberen. Nooit geschoten is altijd mis is een gedachte die mij door het leven leidt. Kijk mij dus niet vreemd aan als ik over een maandje op mijn éénwieler door de straten van Rotterdam aan het racen ben. Mijn naam is Aleksandra, 19 jaar jong en ik heb Servische roots.

Al van kleins af aan ben ik gek op talen en cultuur. Ik ben thuis tweetalig opgevoed (Nederlands en Servisch) en daarnaast zat ik op een middelbare school waar Engels de voertaal was. Het overkwam me nog al eens dat ik er een woord in de verkeerde taal uitfloepte. De boze blikken van de leraren als ik iets perongeluk in het Nederlands zei, herinner ik mij goed: ‘‘English only Miss Jovanovic!’’

Servisch eten, Servische (religieuze) feestjes, Servische televisie en de jaarlijkse familie bezoekjes in de Balkan maken een groot deel uit van mijn leven. In plaats van vijf schooldagen, had ik er zes. Zaterdagen waren namelijk gereserveerd voor Servische school. Hier heb ik het servische ‘Cyrilische’ alfabet leren lezen en schrijven, mijn servsiche spreekvaardigheden verbeterd maar vooral veel nieuwe vriendjes gemaakt, die net als ik in twee verschillende culturen zijn opgegroeid.

Geen wonder dat ik me direct thuis voelde bij de opleiding International Studies in Den Haag, waar ik dit jaar aan ben begonnen. Na twee maal open dagen te hebben bezocht, drie keer als een ‘student’ colleges te hebben gevold en na veel positieve verhalen stond mijn keuze dan toch écht vast. International Studies it is! Internationaler en multi-cultureler kan bijna niet; een explosie aan nationaliteiten, talen die als muziek in de oren klinken, variatie en vooral acceptatie. Cultuur wordt hier als het ware omarmd. Iedereen is welkom.

Ik ben trots dat ik mijzelf vanaf nu een Miss Mengelmoes mag noemen. Wekelijks krijg ik de gelegenheid om over ondewerpen te bloggen die een deel uitmaken van mijn leven. Passie, creativiteit en cultuur staan centraal in mijn blogs. Door middel van mijn blogs wil ik niet alleen mijn lezers de gelegenheid geven om een kijkje te nemen in mijn leven, maar vraag ik jullie ook om jullie meningen en ervaringen met mij te delen.

1 antwoord
 1. Tanja Urosevic
  Tanja Urosevic zegt:

  Miss Mengelmoes,

  Ik ben heel blij voor jouuu!
  Super leuk dat we je zo kunnen volgen, ik drink graag binnenkort koffie met jou als de zon schijnt 🙂

  kusjesxxx

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *