Mijn vader in de keuken

In mijn vorige blog kun je lezen wat 10 onmisbare dingen in de Hindoestaanse keuken zijn. In deze blog kun je aan de hand van het recept van mijn vader voor kip in tomatenpuree je (nieuw opgedane) kennis in de praktijk brengen!

Wat heb je nodig voor twee porties van Hindoestaans formaat?
  • fijngesnipperde ui
  • fijngemaakte knoflook
  • zonnebloemolie
  • 2 kippenpoten (met of zonder vel)
  • 1 tomaat (in blokjes)
  • Maggiblokjes
  • gekookt water
  • 1 el tomatenpuree
  • fijngesneden ‘soepoewierie’ (selderij)
  • zwarte peper
Stap 1

Bak de knoflook en ui een paar minuten in zonnebloemolie op middelhoog vuur en voeg de kippenpoten toe. Je kunt de kippenpoten van te voren halveren als je dat wilt, zo zijn ze in ieder geval sneller gaar. Bak de kippenpoten tot ze bijna gaar zijn.

Stap 2

Voeg de tomaat toe en bak een paar minuten mee.

Stap 3

Voeg dan een beetje gekookt water toe (niet te veel, want anders wordt je saus te waterig) en breng op smaak met maggiblokjes, zwarte peper en de tomatenpuree.

Stap 4

Laat de kip nu 10 minuten afgedekt pruttelen. Breng het vlak voor het klaar is op smaak met selderij en laat kort mee pruttelen.

Serveren met Surinaamse rijst en groenten naar keuze en vergeet je potje peper niet!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *