Kalemegdan: historisch fort in Belgrado

Ik ga op reis en ik neem mee… een brede glimlach! Mijn bestemming? Belgrado, oftewel de hoofdstad van Servië!

Al van kleins af aan ben ik tijdens de zomermaanden in deze stad te vinden. De reden voor mijn jaarlijkse bezoeken aan deze stad is de aanwezigheid van mijn familie, vrienden en kennissen die ik een jaar lang heb moeten missen.

Ik kan met zekerheid zeggen dat ik verliefd ben geworden op deze stad. Voor mij is het spenderen van de zomer in Belgrado meer dan een welverdiende vakantie, het is een gevoel van thuiskomen. Huisje, Boompje, Belgrado.

Elke stad heeft zijn eigen unieke kenmerken. Zo is Belgrado een stad wiens bewoners pas ‘s nachts beginnen te leven, een stad met een pure ‘no stress’ mentaliteit en waar vlees in grote hoeveelheden schaamteloos wordt geconsumeerd. Ik ben zelf geen enorme carnivoor, maar hier kan ik er niet aan ontsnappen. Vega opties? De traditionele restaurants doen er niet aan.

Belgrado is een stad waar het verleden en het heden elkaar ontmoeten. Het contrast tussen de door bombardementen verwoeste gebouwen en de hippe, moderne koffietentjes en barretjes is vrijwel niet over het hoofd te zien. Ik merk dat de populariteit van deze stad sterk is gegroeid de laatste jaren. Backpackers en vakantiegangers uit allerlei landen komen naar Belgrado om ‘cevapi’ te eten (gehaktrolletjes), een ‘rakija’ te drinken in de befaamde ‘kafanas’ (lokale bistro) en te luisteren naar bekende ‘narodnjake’, oftewel volkszangers.

Ondanks dat ik zelf totaal geen fan ben van het massatoerisme, is het goed om te zien dat Belgrado weer aan het bloeien is na een lange periode van politieke onrust en een gestagneerde economie. En ja hoor, ook het wereldbekende Tinder werkt in Belgrado. Zo heb ik een Australische jongen op een compleet verzorgde stadstour getrakteerd (het was geen match made in heaven, maar het was wel erg gezellig!).

Kortom, Belgrado is voor mij de ultieme plek om eindeloos te wandelen en nieuwe chill spots te ontdekken. Helaas breekt na elke vakantie dan het nare moment aan: het afscheid nemen. Wetend dat ik mijn familie moet verlaten, verheug ik mij op dat moment al dat ik weer terugkeer. Tot snel Belgrado!

Bron afbeelding: Aleksandra

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *