Slippers van Renske

Mijn schoenen staan normaal gesproken netjes in het schoenenrekje in mijn slaapkamer. Behalve mijn laarzen; deze staan in de gang naast de voordeur. Soms komt het wel eens voor dat, geheel uit luie overwegingen, ik mijn schoenen in de hal uittrap en ze vervolgens daar laat liggen.

Laatst kwam ik thuis na het werk, deed mijn schoenen uit en keek naar de bijzondere verzameling die daar op de grond lag. Het was een combinatie van nette hoge hakken, nette hoge laarzen, laarzen die ooit netjes zijn geweest, laarzen die hun beste tijd al 2 jaar geleden hebben gehad, oude gympies, nieuwe gympies en om het zooitje compleet te maken mijn 8 jaar oude Havaianas, waar ik maar geen afscheid van kan nemen.

“In die berg van schoenen zag ik echter meer dan alleen een zooitje. Ik zag een ware identiteitscrisis.”

In die berg van schoenen zag ik echter meer dan alleen een zooitje. Ik zag een ware identiteitscrisis. Bij de meeste van mijn vriendinnen kun je ondanks de verscheidenheid aan schoenen wel duidelijk een stijl herkennen. Bij mij is het echt een ratjetoe. Wie ben ik nu eigenlijk? Of wat wil ik uitstralen? Is je kleding ook daadwerkelijk een reflectie van wie je bent?

Schoenen van Renske

Mijn verzameling schoenen

Op kantoor verschijn ik over het algemeen netjes gekleed, mede omdat ik een commerciële baan heb en dat ook van mij verwacht wordt. Jurken, rokken, nette bloezen en een colbertje behoren tot mijn “werk” garderobe. In mijn vrije tijd wisselt het heel erg. Meestal kleed ik mij wat casual in een spijkerbroek en een simpel truitje of hoodie en soms probeer ik mij wat “aantrekkelijker” en vrouwelijker te kleden in een jurkje of rokje. Maar ik heb ook T-shirts met Koekiemonster en Garfield die ik zonder gêne draag (er zijn vrienden die mij vriendelijk verzoeken die shirts niet aan te doen als ik met hen op stap ga…). Verder hou ik er ook van om kledingstukken aan te trekken die net wat anders zijn dan normaal. Rare en bijzondere prints prijken dan ook op een aantal van mijn jurkjes. Sommige kledingstukken geven bijna letterlijk licht zo fel zijn ze gekleurd en andere zijn zwarter dan zwart.

Ben ik dat dan ook allemaal? Ben ik wel zo netjes als dat ik soms gekleed ga? Ben ik een kleurrijk persoon met een zwart randje? Ben ik kinderachtig en simpel? Ben ik die “femme fatale” en anders? Kun je zoveel verschillende personen in één zijn? Of doe ik soms maar alsof?

Om weer orde te scheppen in de gang ruim ik mijn schoenen op. Daarna kleed ik mij om en doe ik mijn regenboog gekleurde teensokken aan en gniffel terwijl ik mijn Havaianas inschiet; misschien representeert dit wel precies wie ik ben!

2 antwoorden
  1. Yoana
    Yoana zegt:

    Wat een mooie blog! En waar jij een mengelmoes aan schoenen hebt, komt ik weer schoenen tekort! Trouwens, zo een garfield shirt wil ik weleens zien! 😉

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *