Imane

Vrijwel direct ‘ja’ zei ik, toen me werd uitgelegd wat Miss Mengelmoes inhoudt en me werd gevraagd of ik mee zou willen bloggen. Wat is er nou leuker dan laten zien wat de aarde rijk is aan mooie culturele diversiteit? Maar waarom zou ik dit willen, wie ben ik dat mij dit zo gaaf lijkt? Aangenaam, mijn naam is Imane.

“De mooie zaken die ik tegenkom, neem ik mee, de zaken die mij minder aanspreken laat ik liggen.”

Een doodgewoon Nederlands meisje, met ouders uit Marokko. Maar er niet van houdt zich als dusdanig voor te stellen, want wat is Nederlands? En wat is Marokkaans? Ik heb al lang geleden besloten om niet in dat soort verschillen te denken. Cultuur is iets bijzonders, en als je de kans krijgt je erin te verdiepen of er zelfs van te proeven, moet je die zeker grijpen en dat doe ik. De mooie zaken die ik tegenkom, neem ik mee, de zaken die mij minder aanspreken laat ik liggen. En dát is wie ik ben, Imane.

Ik heb op hele witte scholen gezeten en ben vroeger ‘verkaasd’ genoemd, omdat ik een Nederlands accent heb. Zo wit als die scholen waren, zo wit is mijn huid en ik reis daarom graag naar warme landen, wat vitamine D kan ik heel goed gebruiken. Ik jok, ik wil in het algemeen graag reizen, nieuwe plekken leren kennen. Maar ik maak ook graag lange wandelingen op zonnige dagen. Gewoon in Nederland, in Rotterdam, en zo’n wandeling dan languit liggend in het gras eindigen met een lekkere smoothie, of met iemand die me lief is.

“Laat je mij los in een vintagewinkeltje, dan ben je me een paar dagen kwijt.”

Laat je mij los in een vintagewinkeltje, dan ben je me een paar dagen kwijt. Kraaltjes, kettingen en stofjes van over de hele wereld vind ik helemaal geweldig. Niet alleen vintagewinkeltjes trouwens, maar ook boekenwinkels, of gewoon de lokale bibliotheek. Oja, en ik houd van piano’s.

Ik vind het leuk om vrijwilligerswerk te doen en word gelukkig van mensen op straat die terug naar me glimlachen. Ik word ook blij van dieren die genieten wanneer je ze net op dat ene lekkere plekje krabt. Ik huil mee met zielige films maar lach als ik een net getrouwd echtpaar zie voor het stadhuis.

In het dagelijkse leven verdien ik mijn centjes met verschillende soorten bijbaantjes en studeer ik om docente Nederlands te worden. Ik doe het liefst zo veel mogelijk dingen die ik leuk vind en oja, ik draag een hoofddoek. Omdat ik moslim ben en ook dat maakt deel uit van wie ik ben.

Dit allemaal, en veel meer.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *