Passessie van trouw lehenga's

Eén van de voordelen van een gemengd huwelijk is dat je in sommige gevallen meerdere trouwoutfits aan mag. Ik ben zo’n geluksvogel. De witte jurk is binnen, nu de Indiase bruidsoutfit (lehenga) nog. En dat kiezen is moeilijk!

Kleur bepalen

In mijn leven heb ik vier Indiase outfits aangehad in verschillende vormen en kleuren. De kleur bepalen voor mijn Indiase trouwjurk vind ik simpelweg onmogelijk. Alhoewel rood een traditionele bruidskleur is, gaan hedendaagse Hindoestaanse bruiden het hele kleurenpalet af. En ik ben al zo’n ramp in kiezen. Gelukkig vallen er twee opties af, namelijk geel (moeder van bruid draagt geel) en wit (rouwkleur).

Britt in vier verschillende kleuren indiase outfits

Na meerdere urenlange zoektochten op Pinterest en Indiase bruidsmode sites, kwam ik tot de conclusie dat ik vrijwel alle kleuren mooi vind: van rood met goud tot paars met turquoise. Erg veel verder heeft me dat dus niet gebracht.

bridal lehenga opvallend

Passessie met schoonzusjes

Samen met mijn drie schoonzusjes ging ik naar een jong stel in Vleuten, dat vanuit huis Indiase bruidsmode verkoopt. Een van mijn schoonzusjes gaat ook trouwen en zij wist al heel goed wat ze wel en vooral niet wilde. Ik daarentegen totaal niet en paste als een kip zonder kop vrijwel alles wat er uit de dozen werd getrokken (zie foto bovenaan). Drie uur en zeventig dozen later, was mijn schoonzusje veel wijzer, hadden mijn andere twee schoonzusjes sarees gekocht voor op onze bruiloften en was ik verwarder dan ooit.

Bling bling of toch Bohemian?

Al die fonkelende steentjes en palletjes vind ik bij Hindoestaanse meisjes erg mooi staan, maar bij mij staat het toch anders. Het voelt nog wat onwennig en overdadig. Ik voel zelf wel wat voor zo’n Indiase bohemian outfit, maar ik geloof niet dat dat in de Indiase kringen nou zo hip en geliefd is. Toen ik mijn Hindoestaanse collega op werk onderstaande foto’s liet zien, bleek ze die lelijk te vinden. Ook mijn schoonzusjes zijn enthousiaster over de meer traditionele, bling bling lehenga’s (zo heten bovenstaande modelletjes).

bridal lehenga bohemian

Twee jurken is twee keer betalen

Wie twee keer mooi wil zijn, moet twee keer pijn lijden. In de portemonnee. Een beetje mooie outfit is al snel boven de 1000 euro. En dat terwijl ik hem op onze trouwdag maar maximaal drie uur aan zal hebben. Dat is dus 333 euro per uur, minstens. Oh Lord.

Back-up plan

Goed, niet stressen. Ik heb nog vijf maanden te gaan. Ik kom er vast wel uit.
En zo niet, dan vraag ik gewoon aan mijn vriendin, die voor een paar maanden in India is, of zij er eentje voor me uitkiest. Scheelt geld, twijfels, tijd en zo blijft mijn outfit niet alleen voor mijn vriend een verrassing, maar ook voor mij!

Bron afbeeldingen: www.utsavfashion.com, www.sapanaamin.com, coco-is-haute.tumblr.co, www.hubpages.com, www.metromela.com en beautifulsouthasianbrides.tumblr.com

7 antwoorden
 1. Rosita
  Rosita zegt:

  Mooi allemaal… vooral de lehenga in het ecru rose. Ik ga volgend jaar trouwen en zou graag willen weten waar je het kan kopen.

  Beantwoorden
  • Britt
   Britt zegt:

   Dank je voor je berichtje. Wat leuk dat je gaat trouwen, gefeliciteerd!
   Die roze kwam ik tegen op Instagram, maar ik heb die helaas ook niet kunnen vinden in online shops of winkeltjes. Maar misschien kun je het bij iemand navragen die inkopen doet in India, wie weet kan hij/zij iets vergelijkbaars voor je meenemen? Veel succes en natuurlijk super veel plezier met alle voorbereidingen.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *