Ze is het eerste fitness model dat namens een Arabische overheid meedoet aan internationale fitness bikini competities. Ze presenteert twee keer per week een tv programma op een bekende Libanese zender en verschijnt regelmatig op internationale covers. In het Midden Oosten timmert ze al hard aan de weg en is ze met 135.000 volgers op social media een inspiratiebron voor vele vrouwen. De hoogste tijd dat ook Nederland kennis maakt met deze powervrouw: Maya Nassar!

Waarom besloot je om fitness model te worden?

In het begin van mijn twintiger jaren had ik een hele ongezonde lifestyle. Na een lange tijd onzeker te zijn over mijn lichaam dacht ik ‘nee dit wil ik niet meer’ en ben me gaan verdiepen in sport en voeding. In ongeveer 3 maanden ben ik 20 kilo afgevallen. Na het behalen van dit doel wilde ik niet stoppen en besloot nog een stapje verder te gaan. Ik schreef me in voor een fitness bodybuild wedstrijd en in juli 2013 stapte ik voor de eerste keer op het podium.

Maya Nassar fitness bikini competitie

Wat voor reacties krijg jij als fitness model in Libanon?

Ik krijg gemengde reacties. De meeste mensen steunen mij en geven me een trots gevoel. Helaas zijn er ook kleingeestige mensen en religieuze fanatiekelingen die het schandalig vinden wat ik doe. Ik negeer hen en focus me op de mensen die mij wel steunen.

Hoe probeer je bij te dragen aan women empowerment?

Ik denk dat het heel belangrijk is voor vrouwen om fit te zijn en zichzelf zo te versterken. Ik zeg altijd tegen vrouwen dat door het bereiken van fitness doelen ze uiteindelijk ook veel andere doelen zullen bereiken. Je krijgt namelijk meer zelfvertrouwen, voelt je fitter en zit beter in je vel.

Maya Nassar fitness model

Hoe is het om een bekend gezicht te zijn in Libanon en elders in het Midden Oosten?

Het is zo leuk! Ik heb net een tv programma gekregen op de populairste Libanese zender MTV en wanneer ik nu uitga word ik voortdurend herkend. Ik vind het fantastisch om via mijn tv-programma andere mensen te inspireren hun levensstijl te veranderen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *