Rihanna uhhh Rachel, een vergissing is zo gemaakt bij die twee. Rachel Moore is alleen geen zangtalent maar een ontwerptalent. Met haar tweede collectie deed ze al mee aan de Fashionweek op de Dominicaanse Republiek. En dat met een rechtendiploma op zak en een baby op haar heup.

Hoe ben je ooit begonnen met ontwerpen?

Ik vond het altijd al leuk om kleding te ontwerpen, maar had er nooit serieus iets mee gedaan. Ik heb rechten gestudeerd en heb daarna heb ik zeven jaar bij verschillende ministeries gewerkt, maar eigenlijk was het altijd mijn droom om te ontwerpen.

Op een bepaald moment ben ik naaicursussen en een stylingcursus gaan volgen. Om de modewereld te leren kennen, besloot ik een portfolioshoot te doen in New York. Toen ik hiermee terugkwam naar Nederland ging het opeens erg hard. Drie jaar lang ben ik intensief bezig geweest met stylen, terwijl ik eigenlijk wilde ontwerpen.

Op een dag liep ik zomaar over de markt en kwam bij het stoffengedeelte. Toevallig had ik 20 euro op zak waarvan ik mooie stoffen kocht. Thuis ben ik gelijk gaan schetsen. De moeder van een vriendin van me kan naaien, dus ik heb haar gevraagd of ze me wilde helpen. En zo had ik ineens mijn eerste collectie van 12 items gemaakt. En met mijn tweede collectie stond ik op de Fashionweek op de Dominicaanse republiek!

Collectie Rachel Moore

Collectie Rachel Moore

Met jouw kleding wil je het beeld neerzetten van de moderne en krachtige vrouw. Waarom vind je dat zo belangrijk?

Omdat vrouwen heel krachtige wezens zijn en ze heel vaak worden onderschat. Ik zie mezelf ook zo. Toen ik mijn eerste kindje kreeg, viel ik nog in de categorie ‘tienermoeder’. Ik merkte dat mensen op me neerkeken en lage verwachtingen van me hadden. Ze dachten bijvoorbeeld dat ik mijn hbo rechten niet zou halen, maar ik heb het zonder vertraging afgerond en ben daarna doorgegaan naar de universiteit. Ik heb daarnaast altijd 32 en soms 40 uur gewerkt, betaalde mijn eigen studie en vasten lasten en deed het huishouden.

En elke vrouw heeft diezelfde kracht. Als je iets wilt, dan denk je er niet over na maar doe je het gewoon. Het feit dat je als vrouw staat voor jezelf, wil ik graag overbrengen in mijn kleding. Je hoeft jezelf niet weg te cijferen, ook niet als je kinderen hebt.

Wordt jouw kleding in Nederland anders gewaardeerd dan bijvoorbeeld op de Dominicaanse Republiek?

In Nederland was het vrij moeilijk om mijn kleding in de winkel te krijgen. De mode hier is redelijk mainstream: best ingetogen en rustig. Terwijl op de Dominicaanse Republiek de mode veel expressiever is, daar werd mijn kleding heel goed werd ontvangen.

Je merkt wel dat het modeklimaat hier in twee a drie jaar tijd veel is veranderd. Vrouwen durven iets meer van zichzelf te laten zien en durven opvallendere kleding te dragen. Als je uitgaat zie je nu wel dat vrouwen meer jurken beginnen te dragen en meer aandacht besteden aan hun haar. De tijd is dus bijna rijp voor mij! Binnenkort zal mijn kleding in Doordeweeks, een boetiekje in Amsterdam, worden verkocht.

Zelf heb je roots in de Dominicaanse Republiek, Aruba, Curaçao en India. Merk je dat je ook uit verschillende culturen invloeden meeneemt in je werk?

Ja, ik probeer die invloeden heel subtiel erin terug te laten komen. Zo had ik bij de tweede collectie een Indiase neusring ingedaan bij een aantal modellen. Het is mijn droom om naar India te gaan om kennis te maken met de stoffen en de kleuren. In de toekomst wil ik culturele invloeden op een iets uitgebreidere manier laten terugkomen in een van m’n collecties. Wat ook duidelijk terugkomt in mijn kleding, is sexyness, skin en zelfvertrouwen. Dat zie je meer in Zuid-Amerika, dan dat je dat hier tegen zal komen.

Collectie met Indiase invloeden

Collectie met Indiase invloeden

De modellen die jouw kleding dragen zijn heel divers. Kies je daar bewust voor?

Ja, ik wil niet een specifieke vrouw aanspreken. Kleding past bij iedereen en hoort bij iedereen, dus daarom werk ik met verschillende modellen. Ik kijk wel goed wie er past bij de kleding, want het moet een mooi totaal plaatje worden.

Waar zie je jouw merk over een paar jaar?

Uiteindelijk wil ik graag twee collecties uitbrengen, één voor de middenklasse en één voor het hogere segment met exclusievere kleding. En de collecties wil ik ook in het buitenland gaan aanbieden. Dan zou ik eerst ‘dicht bij huis’ proberen een afzetmarkt te vinden, bijvoorbeeld in Dubai en Rusland. Veel vrouwen houden daar van mooie jurken. De volgende stap is dan Zuid-Amerika en uiteindelijk de Verenigde Staten. Ik wil dit jaar of volgend jaar deelnemen aan de Arubaanse Fashionweek en daar zijn de ingangen tot Amerika weer heel groot. Dus, who knows!

Benieuwd naar de kleding van Rachel Moore? Ga dan naar www.rachelmoore.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *