Kung Fu klaar voor de start

Op een stormachtige woensdagmiddag waait team Miss Mengelmoes bijeen voor een avondje lichamelijke beweging. We zijn uitgenodigd voor een Kung Fu Bootcamp bij Fitcamp Den Haag. Lichtelijk gespannen voor wat ons te wachten staat, betreden we een chique ogende sportzaal, waar een hartelijk ontvangst volgt van de organisatie. Na de kennismaking pakken we ons laatste moment van rust met outfit changes en mentale voorbereiding. Wat er vervolgens gebeurt, had niemand durven verwachten…

Wing Chung = girlpower

Eenmaal netjes opgesteld in een rij, voorzien de trainers en tevens oprichters Fayaaz Sa en Shafieq Asgarali ons van algemene informatie over de sport. De unieke Kung Fu Bootcamp bestaat uit een samensmelting van ‘Wing Chun’ Kung Fu technieken en bootcamp elementen. Deze specifieke tak binnen de Chinese sport Kung Fu is gebaseerd op straatvechten, waarbij snel en functioneel verdedigen centraal staat. Nice to know: deze stijl is bedacht door een vrouw, maar wordt momenteel nog voornamelijk uitgevoerd door mannen. Over girlpower gesproken.

Fayaaz de trainer

Fayaaz de trainer

Onze innerlijke Bruce Lee

Tijd om de daad bij het woord te voegen. De spieren worden wakker geschud met een pittige warming up, waarna het echte werk begint. Stoten, squats, trappen, tijgeren… van alles komt voorbij. Individuele opdrachten en team efforts wisselen elkaar af, wat het een gevarieerd geheel maakt. De trainers maakten de Bruce Lee (Wing Chun Kung Fu legende) in ons los en binnen 60 minuten veranderen we van zoete meisjes in krachtige krijgers.

Warrior Ylaysa en Chitra
Warrior Ylaysa en Chitra
Sport als verbindende factor

Fitcamp staat onder andere voor het samenbrengen van de diverse samenleving met sport als verbindende factor. Iedereen is welkom en dit is te merken. Je ervaart direct een gevoel van eenheid en comfort. Dit in combinatie met de hoeveelheid persoonlijke aandacht en de positieve vibe van de trainers leidt bij ons overduidelijk tot motivatie en doorzettingskracht. Een enthousiaste “Kom op, Britt” of “Niet opgeven, Ylaysa” sleept je net even door die tergende laatste seconden van de oefening.

Trainer Shafieq

Trainer Shafieq

(Wo)Men only

Een ander uniek aspect zijn de ‘Men Only’ en ‘Women Only’ bootcamps. Op deze wijze wordt gericht gefocust op verschillende spiergroepen en kan lekker getraind worden zonder (on)bewust bezig te zijn met de aanwezigheid van het andere geslacht. We kunnen nu eenmaal niet ontkennen dat we ons net iets anders gedragen in het bijzijn van gespierde sportmannen…

Warrior Priya en Britt

Warrior Priya en Britt

Kortom, we hebben mogen genieten van een verfrissende en verrassende bootcamp, die zich kenmerkt door kwaliteit en onderscheidend vermogen in het aanbod. Wij zijn in ieder geval weer even fit en daarnaast groot fan van Fitcamp!

Nieuwsgierig geworden naar the one and only Kung Fu Bootcamp van Nederland of het overige aanbod van Fitcamp Den Haag? Klik dan hier voor meer informatie. Hier kun je ons zien zweten:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *