groene mango's

Het is pas sinds de laatste jaren dat ik meer ‘peper’ (oftewel sambal) ben gaan eten. Hieronder vinden jullie het recept van mijn moeder voor mango chutney (chutney = pittige vruchtenpuree in het Hindoestaans), lekker met bijvoorbeeld Bara of een witte rijst gerecht.

Ingrediënten voor 1 potje

  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 knoflookteentje, geperst
  • olie
  • 1 groene mango in stukjes
  • 1 grote Madame Jeanette peper zonder pitjes (of met als je van heel heet houdt)
  • 1 tomaat in stukjes
  • zout

Bereidingstijd: 30 minuten

Stap 1
In een pannetje ui en knoflook fruiten in de olie.

Stap 2
Na paar minuten mango en Madame Jeanette toevoegen en op hoog vuur even laten bakken.

Stap 3
Als het geheel een paar minuten aan het bakken is, vuur lager zetten en zout naar smaak en tomaat toevoegen en dit even bakken.

Stap 4
Dan de mangostukjes fijnprakken tot je een smeuïge brei hebt.

Stap 5
Af laten koelen en serveren bij je gerecht. De chutney is beperkt houdbaar in de koelkast.

Waar eet jij deze mango chutney bij?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *