Manouk

“You Thai?” “No…”
“You Japanese?” “No…”
“You Chinese?” “No…”
?

Ik reis veel en overal waar ik kom krijg ik weer dezelfde vraag. Ze gokken zelden dat ik uit Korea kom en vrijwel nooit uit Nederland. Als ik dan vervolgens uitleg dat ik Nederlander ben, volgt er altijd een verbaasde blik.

“Noooo, you not Holland!”

Soms volgt er zelfs een kleine ja-nee discussie. Zo ook weer laatst in Thailand, waarbij een oudere Thaise man het maar niet wilde geloven. Het blijft altijd lastig om uit te leggen in het buitenland dat ik in Korea geboren ben, maar Nederlandse ouders heb. Toen ik 3 maanden was, werd ik geadopteerd en kwam naar Nederland. Ik voel me (vanzelfsprekend) ook Nederlands, maar dan met een Koreaans tintje.

Ik profiteer maar van de voordelen die het met zich meebrengt. Bijvoorbeeld juichen voor 2 voetbalteams tijdens het WK, ongeneerd wéér naar Korea op vakantie gaan en iedereen in de waan laten dat ik Koreaans kan koken.

“Ok… I’m Chinese,” zucht ik vervolgens maar weer, om een einde te maken aan de discussie. De oude Thaise man is tevreden en ach, ik eigenlijk ook wel.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *