Sarah

Eigenlijk vind ik het heel moeilijk mijzelf te beschrijven. Jezelf definiëren is iets wat je constant doet, en wanneer je het opschrijft lijkt het allemaal zo definitief. Maar ik zal het toch proberen. Ik ben verlegen, rustig, een beetje melancholisch en ongeduldig. Ik hou van lekker eten en koffie drinken (met taart erbij), van slapen en sporten.

Er zijn daarnaast een paar basisfeiten over mij te noemen, maar deze hebben misschien niet veel betekenis. Mijn naam is Sarah, ik ben 22 jaar en heb twee oudere broers. Ik heb ongeveer twee jaar verkering met V. Naast dat we elkaar natuurlijk regelmatig zien, schrijven we elkaar brieven (ik hou van post). Verkering hebben vind ik heel leuk maar ook moeilijk. Communiceren en rekening houden met de ander is een uitdaging voor mij. We hebben het echter nog steeds leuk, dus dat komt wel goed.

Ik woon in het oude huis van mijn grootouders in the middle of nowhere, in de buurt van Rotterdam. De studio is mijn verblijf, mijn jongste broer woont in het daadwerkelijke huis. Het is eigenlijk een magische plek met prachtige zonsondergangen, schapen en koeien, veel licht en wind en aarde. We zwemmen in de Rotte en drogen kletsend op.

“Het is spannend om andere mensen en plekken te leren kennen, maar je wordt er een completer mens van.”

Deze zomer ben ik afgestudeerd in literatuurwetenschap. Het lezen van een boek is als het ontdekken van een ander persoon. Je bevindt je in de verzinsels van de schrijver. Wanneer je geïnteresseerd bent in literatuur, ben je naar mijn idee sowieso geïnteresseerd in diversiteit. Het is spannend om andere mensen en plekken te leren kennen, maar je wordt er een completer mens van. Het erkennen van andermans perspectief maakt mijn wereldbeeld vollediger en zorgt voor inspiratie voor bijvoorbeeld tekeningen en teksten.

“Het is mijn geheime droom om…”

Nu ik klaar ben met mijn Bachelor ga ik een jaar niet studeren. Ik wil tekenen en schrijven. Het is mijn geheime droom om kinderboeken te illustreren en geld te verdienen met schrijven. Het geheim houden lijkt een goed idee. Op die manier kan ik rustig tekenen en schrijven zonder dat er veel druk op ligt. Het is spannend om ergens volledig voor te gaan. Wat als het niet lukt? Dan heb ik alles gegeven en weet ik zeker dat ik het niet kan. En iedereen weet er dan vanaf.

Als ik de dingen maar half doe, en ze mislukken geeft het niet, want ik heb mijn best niet gedaan. Maar met die instelling gaat het me natuurlijk nooit lukken mijn droom waar te maken. Daarom heb ik besloten om het dit keer anders te doen. Ik ga er helemaal voor, en ik hou het dus niet geheim. Als het niet lukt, dan heb ik het in ieder geval geprobeerd. Trouwens, niet alleen in sprookjes komen dromen uit.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *