body mind and soul
Het creeëren van balans

Met mijn enorme nieuwsgierigheid naar spiritualiteit is de uitspraak ‘mind, body and soul’ mij niet vreemd. Steeds meer begin ik te begrijpen hoe belangrijk het is dat deze drie, op het oog losse componenten, deel uitmaken van mijn leven. Aandacht schenken hieraan en zorgen dat ze in balans zijn. En vooral beseffen dat ze niet los van elkaar kunnen bestaan.

Hoe ik mijn lichaam (body) in balans probeer te houden? Een van mijn grootste passies is het beoefenen van yoga. AWESOMENESS. Deze vorm van lichaamsbeweging maakt niet alleen mijn lichaam sterk en soepel, maar het zorgt er ook voor dat mijn geest (mind) rust kan vinden. Mijn hoofd leeghalen door te focussen op mijn eigen lichaam. De bewegingen die mijn lichaam op dat moment maakt om bepaalde houdingen aan te kunnen nemen. Daarnaast doet het ook iets met mijn ziel (soul) omdat wanneer ik yoga beoefen ik mij ontzettend gelukkig voel. Het geeft mij zoveel plezier om aan yoga te doen dat ik van binnenuit, volgens een goede vriend van mij, bijna uitbarst in confetti!

Yoga is plezier hebben

Ik probeer altijd mensen enthousiast te maken om met mij mee te gaan. Mijn vrienden worden gek van mij. Al drie jaar lang blijf ik het ze nog steeds met regelmaat vragen. Het is lastig om mensen mee te krijgen naar een yogales, omdat er vaak gedacht wordt dat het alleen maar uit mediteren en je been in je nek leggen bestaat. WHY? Is de vraag die ik dan altijd stel. Yoga is zo veel meer.

Een week geleden heb ik meegedaan aan een yoga intensive van drie uur lang. Je kan je voorstellen hoe lastig het voor mij was om daar mensen enthousiast voor te krijgen. Terwijl ik dit schrijf bescheur ik  weer van het lachen om de reacties die ik kreeg: “Drie uur lang! Dat overleeft toch niemand?”

Zoals je kan zien leef ik nog. De drie uren vlogen voorbij en ik heb houdingen uitgeprobeerd die ik nog nooit had aangenomen. Ik heb ontzettend genoten! Er kwamen verschillende yoga vormen voorbij onder andere Vinyasa yoga, Yin yoga en Bikram yoga. De dag erna kon ik mijn armen niet omhoog krijgen bij het aankleden. Ik vond het hilarisch en erg pijnlijk tegelijk. Maar dat geluksgevoel van binnen, wat ik overigens na een week nog steeds voel, maakt het meer dan waard.

Wat zijn jou ervaringen met yoga?

Bron afbeelding: http://instagram.com/laurasykora

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *