Priya geeft yoga

Salontafel aan de kant, matjes uitgerold, wierook aan. Laat maar komen die warrior pose. Priya transformeert van een opgewekt, druk persoon inclusief schaterlach tot de rust zelve. Ze heeft twee yoga opleidingen gevolgd en vandaag is ze onze docent.

Yoga

“Yoga kent zijn basis in het hindoeïsme en komt van het woord ‘yuk’, dat verbinden betekent.”

Yoga kent zijn basis in het hindoeïsme en komt van het woord ‘yuk’, dat verbinden betekent. Je verbindt je met het grotere geheel, met alles om je heen. Terwijl we in kleermakerszit de ‘zittende berg’ aannemen (zie foto hieronder), ben ik me erg bewust van hoe mijn lichaam voelt en de frisse lucht op m’n armen.

De zittende berg

De zittende berg

Priya’s stem is ontspannen en ik merk dat daar zelf ook rustig van wordt. Alle stress van de dagelijkse hectiek stroomt langzaam weg. Nekspieren worden los en m’n hoofd wordt leeg.

We zijn nog beginners, dus hoeven de poses die veel balans en flexibiliteit vereisen nog niet uit te voeren. Maar toch wringen we onze lichamen in wat bijzondere houdingen. De laatste tien minuten nemen we langdurig één pose aan, namelijk de ‘savasana’. Nu we daar helemaal zen liggen, legt Priya een dekentje over ons heen en doen we een ontspanningsmeditatie. Heerlijk. We zijn herboren. Wanneer weer?

posture-of-the-month_dezember

Bron afbeelding: yogalove.co.nz

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *