Valt jullie het ook wel eens op dat vrouwen uit het Midden-Oosten en Azië altijd prachtig lang en vol haar hebben? Waarschijnlijk gaan er allerlei mysterieuze familie beautygeheimen schuil achter hun weelderige dossen.

Mijn nicht Rishma deelde ooit een uit India afkomstig haargeheim met mij; haarolie gemaakt van Indiase kruisbes, ook wel ‘Amla’ genaamd. Dit krachtige wondervruchtje zou ervoor zorgen dat je haar sterker, gezonder, voller en minder grijs wordt en is geschikt voor alle haartypen.

Ik nam de proef op de som en probeerde dit befaamde wondermiddeltje vier weken lang uit en gebruikte hierbij olie van het merk Dabur. Een flesje is voor ongeveer 5 euro te verkrijgen bij de toko en het merk heeft verschillende varianten. De originele versie is een donkergroen goedje met een sterke kruidig zoete geur. Deze versie is niet erg geschikt voor mensen met lichtgekleurd haar in verband met verkleuringen. Heb je lichtgekleurd haar dan kun je beter de Amla Jasmine gebruiken. Als je niet dol bent op heftig geurende olie dan kun je Amla Gold gebruiken die tevens lichter is van kleur. Daarnaast zijn er nog een aantal andere varianten. Omdat mijn haar licht geverfd is en ik niet hou van te sterk geurende olie heb ik gekozen voor de Gold versie.

amla flesjes hoofdplaatje

Ik heb twee keer per week een beetje olie op mijn hoofdhuid gemasseerd en in mijn punten gekneed. Hieronder zie je het resultaat.

amla overzicht weken

Mijn haar is zoals je ziet goed verwend door de Amla olie. Ik heb de olie wel steeds lang laten intrekken; soms ging ik ermee slapen en soms deed ik het ‘s ochtends in en waste ik het ‘s avonds pas uit. Door de olie kreeg ik een mooie krul, met name bij mijn voorste lokken (die helaas niet te zien zijn op bovenstaande foto’s, wel op de foto van mijn afwasblog). Verder was mijn haar zachter en voelde het beter gevoed aan (vriendlief bevestigt dit, niet geheel onbelangrijk toch?). Hier was ik blij mee want door het lichter verven van mijn haar, is het ook droger geworden. Daarnaast lijkt mijn haar nog voller te zijn geworden en meer te glanzen.

Jammer genoeg zitten er niet alleen voordelen maar ook nadelen aan het gebruik van dit wondermiddeltje. Wat ik zelf vervelend vond is dat ik de hele dag met een knot moest lopen. Ik vond de geur te sterk om het los te dragen. Daarnaast is slapen op een handdoek niet erg comfortabel, tenzij je het natuurlijk ziet als een overnight gezichtsscrub behandeling. Mezelf eraan herinneren de olie te gebruiken en dit inplannen op momenten in de week dat ik het mij kan permitteren om met een knot rond te lopen of dat het uitkomt om mijn haar te wassen was soms ook nog wel een klus.

Al met al wegen de nadelen wat mij betreft niet op tegen de voordelen en ga ik vrolijk verder met het gebruiken van deze fijne haarolie!

Bron hoofdfoto: www.nepl.com.np

3 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *