gemengde relaties

Als ik aan mijn vriendinnen vertel dat ik een nieuw iemand heb ontmoet, moeten ze altijd een beetje lachen. Tegenwoordig vragen zij niet eens meer naar zijn afkomst, omdat het volgens de dames algemeen bekend is dat ik op Hollanders val. Maar hier ben ik het totaal niet mee eens. Alhoewel degenen waar ik voornamelijk interesse in toonde wel degelijk Hollanders waren. Probeer het dan meer eens tegen te spreken.

Ik ben zelf erg vrij in mijn denken. Of je nou met iemand van Afrikaanse, Chinese of Hollandse afkomst aan komt zetten, dat maakt in mijn ogen niets uit. Het gaat mij om de persoon. Je bent namelijk meer dan je afkomst alleen, is mijn bescheiden mening.

In Zeeland, waar ik ben opgegroeid, liepen er toentertijd niet veel verschillende nationaliteiten rond. Mijn zusje en ik waren bijvoorbeeld de enige donkere kindjes op de basisschool in Middelburg waar wij zaten. En dan woonden wij nog wel in de hoofdstad van de provincie.

Of mijn blijkbaar onbewuste voorkeur daardoor ontstaan is? Geen idee. Ik zie geen kleur. Ik heb er nooit zo bij stilgestaan dat mijn vorige vriendjes en ik niet dezelfde huidskleur hadden. Die vriendjes echter wel. Ze werden zich er vooral van bewust door de blikken van onbekenden op straat of door opmerkingen van familieleden en vrienden op feestjes en andere gelegenheden.

Is het dan zo raar dat twee mensen met een andere afkomst het ondanks mogelijke cultuurverschillen goed met elkaar kunnen vinden, en een relatie beginnen?

Wat ik mij afvraag is of de blikken en opmerkingen van anderen voortkomen uit het feit dat gemengde relaties toch nog niet volledig geaccepteerd worden. Of valt het mensen op, omdat het niet zo vaak voorkomt? Of is dit een duidelijk geval van dat waar je aandacht aan geeft bestaat. Dat als mensen staren je er automatisch van uitgaat dat het komt omdat je beiden een andere afkomst hebt, terwijl het ook heel goed mogelijk is dat mensen daar een hele andere reden voor hebben?

Ik ben erg  benieuwd naar jouw gedachten en ervaringen hier over!

Bron afbeelding: www.vijfeeuwenmigratie.nl

4 antwoorden
 1. Nandenie
  Nandenie zegt:

  Ik ben van mening dat we in ‘n multiculturele samenleving leven en dat er tegenwoordig niemand meer raar opkijkt als je met iemand gaat die van ‘n ander cultuur is.. Daarnaast zijn we allemaal mensen, welke kleur of vorm we ook hebben.. En als we voor iemand kiezen, is het omdat we met onze hart kiezen en ons niet laten leiden door vooroordelen..

  Beantwoorden
 2. Ninotchka
  Ninotchka zegt:

  Heel mooi gezegd Nandenie. Kiezen met je hart. Vanuit je hart leven is ook het mooiste wat je als mens kan doen. De keuzes die je vanuit je hart maakt zijn altijd goed. Op welk gebied dan ook 🙂

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *