In mijn vorige blog schreef ik over mijn liefde voor mijn geboortestad: Oh, Oh Rotterdam. Een stad gaat natuurlijk gepaard met zijn mooie plekjes. Maar waar o waar schuilen al die pareltjes zich? Ik besloot om bij wat vrienden rond te vragen wat voor hen het fijnste Rotterdamse plekje is? De culturele pareltjes van Rotterdam? Vier tips van de échte Rotterdammerts!

1. Melon – Hatice

‘’Voor mij is Melon een echte aanrader! Het is een gezellig tentje waar je kunt genieten van Turkse Mezze, een verse muntthee of heerlijk achterover kunt liggen met een waterpijp bij de hand. Een beetje verstopt op de Hoogstraat, dus je ziet het niet zo 1,2,3. Maar, het zoeken van dit pareltje is het meer dan waard. Wat het tentje zo authentiek maakt is dat het is ingericht in een fraaie Ottomaanse stijl.

Mijn familie komt zelf uit Turkije, dus ik voel me hier erg op mijn gemak. Het publiek is niet alleen van Turkse afkomst, integendeel! Het publiek is erg divers: je hebt er mensen van allerlei achtergronden. Er hangt een gezellige vibe en je hebt er soms activiteiten en live muziek. De bediening is er erg gastvrij en doet mij denken aan de gastvrijheid die ik in Turkije ook voel en meemaak. Eventjes de Ottomaanse sfeer proeven, eventjes terug naar Turkije; midden in het centrum van Rotterdam.’’

www.cafemelon.nl
Adres: Hoogstraat 151

Rotterdam Melon

2. Hopper – Isabella

‘‘Favoriete spot? Hopper for sure! Een super, chille, ultra, mega (!) relaxte plek om te hangen, aan school te zitten, over dingen na te denken en met vrienden een latte macchiato te drinken. Het is een leuke hipster tent waar ik mij echt thuis voel: super fijne muziek op de achtergrond en de aanwezigheid van veel creatievelingen met wie ik mij goed verbonden voel. Ik vind Hopper een mooie weerspiegeling van een bepaalde subcultuur uit Rotterdam. Ik zou het zelf omschrijven als de Rotterdamse urban straat cultuur. Het is een plek waar dit soort type mensen zich vestigen om daar heerlijk een bakkie pleurt te drinken!”

Facebookpagina Hopper
Adres: Schiedamse Vest 146

Een fijn kiekje van Isabella in haar favoriete koffietentje Hopper

Een fijn kiekje van Isabella in haar favoriete koffietentje Hopper

3. Zwaanshals – Jamel

‘’Rondom het Zwaanshals (het oude noorden) is een omgeving die hoog op mijn lijstje staat. Ik kom hier altijd als ik mijn zus bezoek. In dit stukje van Rotterdam heerst een levendige en gezellige sfeer met een grote diversiteit aan winkels en publiek. Zo vind je veel verschillende soorten zaakjes: van hippe designer zaken tot restaurantjes/ cafés, 2e hands winkels/vintage boetieks, toko’s, Marokkaanse bakkers, Aziatische eettentjes etc. Ook vind je hier veel verschillende mensen; oude Rotterdamse volkslui, jonge hippe ondernemers, studenten en hangjongeren. Je ziet in dit deel van Rotterdam duidelijk het multiculturele karakter van de stad terug. Ook het innoverende karakter van Rotterdam is erg zichtbaar in dit gebied, er vestigen zich steeds meer (nieuwe) zaken, waaronder sinds deze week de koffiezaak hopper. Zwaanshals schetst dit innovatieve, creatieve beeld van Rotterdam. ‘’

Facebookpagina Zwaanshals
Adres: Zwaanshals

Jamel in het Zwaanshals

Jamel in het Zwaanshals

4. Hotel New York – Sophie

’Mijn favoriete plekje in Rotterdam is Hotel New York! Gelegen op de kop van de Wilhelminapier met aan de ene kant een uitzicht van de skyline van Rotterdam en de andere kant de historische haven van Rotterdam. Hier ga ik heerlijk in het weekend langs de Maas lopen. Lekker uitwaaien en de Erasmus brug over en terug met het bootje. Of lekker hardlopen langs de Maas als de zon ondergaat. En als afsluitertje een koffietje drinken in Hotel New York. Dat is waar ik écht van kan genieten. Katendrecht is ook een mooi gedeelte van de stad dat makkelijk te bereiken is met de metro. Hier heb je leuke internationale eettentjes en vooral veel jonge Rotterdamse ondernemingen. Laat de zonnige dagen maar komen!’’

Sophie aan de Maas

Sophie aan de Maas

www.hotelnewyork.nl
Adres: Koninginnenhoofd 1

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *