pompoensoep

Mijn allereerste recept op Miss Mengelmoes! Ik ben geen keukenheldin, nooit geweest dus het zal niet als een verrassing komen dat ik het meest hou van simpele (maar wel lekkere) gerechten. Mensen die mij goed kennen, weten dat ik dol ben op soepen. Of het nou winter of zomer is, een lekkere soep gaat er bij mij altijd in en voor mijn moeders pompoensoep mag je me zelfs wakker maken (uitzondering! Ik ben over het algemeen namelijk niet vrolijk als iemand me wakker maakt). Bijkomend voordeel: ongezond is het zeker niet!

Wat heb je nodig voor deze smeuïge soep? ☺

  • 1 pompoen (grootte is moeilijk te beschrijven maar wij gebruiken meestal een hele, bolvormige pompoen, ongeveer twee keer zo groot als een granaatappel)
  • 1 courgette
  • 1 prei
  • 2 of 3 stuks wortels
  • 1 aardappel of 1 zoete aardappel (of allebei)
  • Selderij (naar eigen smaak)
  • Verse gember (naar eigen smaak)
  • Verse kurkuma of in poedervorm (naar eigen smaak)
  • Peper en zout (naar eigen smaak)
  • Evt. een beetje (!) cayennepeper
  • Een staafmixer

Stap 1
Je begint met het wassen, schillen en snijden van de pompoen, courgette, de wortels, aardappel, prei en selderij.

Stap 2
Dit laat je allemaal samen met de gember, kurkuma, peper en zout koken in een pan met water (ongeveer 3 glazen, tijdens het mixen kun je nog water toevoegen als je merkt dat het te weinig is).

Stap 3
Wij koken thuis heel erg op gevoel, vandaar dat ik geen exacte hoeveelheden heb bij de kruiden. Het fijne van soep is echter wel dat je achteraf altijd nog zout, peper, kurkuma, cayenne, etc. kunt toevoegen. Ik denk dus altijd: beter te weinig dan te veel. Dan kun je het na het proeven altijd nog herstellen als dat nodig is.

Stap 4
Als de groenten zacht en gekookt zijn kun je de boel in principe meteen mixen met de staafmixer, maar ik wacht liever tot het een beetje afgekoeld is. Let erop dat deze soep een beetje smeuïg hoort te zijn maar als je merkt dat ‘ie echt te dik is, kun je gewoon wat water toevoegen zoals eerder gezegd.
Omdat ik liever wacht met mixen tot de groenten en het water wat afgekoeld zijn, moet ik de soep daarna weer wat opwarmen voordat ik kan smullen. Maar als je meteen gaat mixen nadat je de pan van het vuur haalt, zal de soep hoogstwaarschijnlijk nog goed warm zijn en kun je meteen beginnen met eten.

Hierna is je soep alweer klaar!

Stap 5
Wat tot slot heel erg fijn is aan soep, is dat je het over algemeen gewoon kunt invriezen. Dus mocht je nog wat overhouden, giet het over in boterhamzakjes en stop ze in de vriezer. Scheelt je een andere keer koken.

Tada! Laten jullie weten hoe het smaakte?

Bron afbeelding: www.beautylab.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *