“Nee hoor, bedankt, dat doe ik zelf wel even.” Een door mij iets te regelmatig gebruikte zin in allerlei situaties. Het is geen geheim dat ik het liefst alles zelf doe met zo min mogelijk hulp. Ook van het mannelijke geslacht. En dan is het vaak niet eens zo dat ik het zelf beter kan. Plus efficiënter is het meestal ook niet. Maar goed, het lukt solo ook heus wel, dus let’s go!

Als ik om me heen kijk, zie ik dat ik hier duidelijk niet alleen in ben. Eigenlijk zie ik tegenwoordig bijna alleen maar zulke geëmancipeerde grietjes. Mijn social media feed staat vol met inspirerende empowering quotes en images, terwijl al de geslachts- en leeftijdgenoten achter deze postst vastberaden op hoog tempo de carrièreladder bestijgen. Who run the world? GIRLS.

We zijn lekker bezig, maar ik kan me zo voorstellen dat deze powervrouw attitude niet altijd even makkelijk is voor onze mannelijke aardbewoners. Als ik afkomstig zou zijn van Mars in plaats van Venus, zou ik me toch enigszins ‘nodig’ willen voelen in bepaalde situaties. Daarom speciaal voor de man en zijn oergevoelens: drie simpele tips voor de superwomen in wording om het testosteron niveau van de geliefde mannen om je heen op peil te houden:

1. Delegeer
Ja, die gloeilamp kun je inderdaad zelf vervangen en beslissingen kun je prima zelf nemen. Maar voor hem is het soms best een fijn idee dat hij het ‘zware’ (denk)werk gedeeltelijk voor je uit handen kan nemen. Kun jij je ondertussen bezighouden met iets nuttigs, wat echt alleen door jou gedaan kan worden. Online shoppen ofzo.

2. Accepteer
Ondertussen weet hij nu ook wel dat jij de rekening van dat gezellige etentje zelf kan betalen. Cadeautjes zijn er om in ontvangst te nemen, dus vermijd deze strijd en geniet.

3. Complimenteer
Zoals wij het niet erg vinden om voor de tiende keer op rij te horen dat we écht niet dik zijn, mag die stabiele spierbal en afgeslankte bierbuik ook best regelmatig hardop opgemerkt worden. Ook een mannenego kan een boost op z’n tijd gebruiken.

Drie simpele dingen waar je misschien nooit zo over hebt nagedacht. Kleine moeite voor ons, met grote gevolgen voor de wederhelft en slagingskans voor die ultieme happily ever after!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *