Shalini

Tijdens een gezellige lunch op het werk werd ik door B. geïntroduceerd in de wereld van het bloggen. En niet zomaar bloggen. B. kwam met het idee om te bloggen met andere Nederlandse dames van verschillende komaf, maar met een gemeenschappelijk doel; een positief geluid laten horen over de verschillende mensen en culturen die Nederland rijk is. Ik was meteen razend enthousiast over het idee!

Op dat moment wist ik nog niet zo goed hoe het bloggen zich zou vormgeven, maar ik werd er wel nieuwsgierig van. Al snel volgde een brainstormsessie thuis bij B., (met thee (warm en koud) en ander lekkers)) waaruit veel leuke, maar vooral nuttige ideetjes zijn voortgekomen. I was on board!

Wie ben ik?

Mijn naam is Shalini Kalika en ik ben 25 jaar. Ik werk op het onderwijsbureau van Psychologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ik heb hier ook mijn Master in Arbeids- en Organisatiepsychologie afgerond. In het weekend ben ik vooral te vinden bij familie, mijn vriend of vriendinnen. Met hen ga ik gezellig uiteten, probeer ik een nieuwe hobby uit of benut ik ongelimiteerd mijn Unlimited card in de bioscoop.

Daarnaast ben ik ook dol op mode en shoppen, zoals zo veel meisjes! Mijn favoriete winkel is Forever 21 (sinds kort ook te vinden in Nederland) en River Island. Ik shop meestal verschillende items en omdat ik geen favoriete kleur heb, koop ik alles gewoon in allerlei kleuren. Dat is dan ook de reden dat mijn kledingkast een bonte verzameling kleding heeft die ik op kleur sorteer om overzicht te houden. Shoppen doe ik ook graag in het buitenland. Dat brengt mij op mijn laatste ‘hobby’. Ik reis graag de wereld rond, van Parijs naar Bali. En dat doe ik met mijn vaste reisgenootschap, mijn moeder en mijn zus.

Where are you from?

Mijn ouders zijn geboren in Suriname en mijn overgrootouders in India. Wij noemen onszelf Hindoestanen, omdat we oorspronkelijk uit het land van de Hindoes komen. Zelf ben ik in Nederland geboren. Er wordt vaak aan mij gevraagd waar ik vandaan kom. Ik betrap mezelf erop dat ik dan vaak dit riedeltje opnoem: ‘mijn ouders zijn in Suriname geboren, oorspronkelijk komen we uit India, maar oh ik ben in Nederland geboren.’ Dit zinnetje komt automatisch in mij op, omdat alleen: ‘ik ben Hindoestaans’ of ‘mijn ouders komen uit Suriname’ zeggen, mij onvoldoende voldoening geeft.

Om mijn roots en familie op te zoeken, ben ik weleens in Suriname en India geweest. Beide landen hebben iets fascinerends, bijvoorbeeld het lekkere eten in Suriname (Javaanse nasi van ‘Blauwgrond’ of belegde broodjes als ontbijt), de verschillende bevolkingsgroepen/geloofsovertuigingen, de natuur en het (chaotische) verkeerssysteem. Ondanks deze mooie punten heb ik me nooit echt thuis gevoeld in beide landen. Ik zou er bijvoorbeeld niet kunnen wonen, zoals ik dat hier wel kan.

“Ik spreek mijn eigen taal blijkbaar met een ‘warme aardappel in mijn mond’.”

In Suriname vinden ze mij verwesterd, ik spreek mijn eigen taal blijkbaar met een ‘warme aardappel in mijn mond’. In India (en volgens andere Indiërs buiten India) vinden de mensen dat wij op hen lijken, maar toch niet helemaal. De eerste vraag is dan ook altijd: ‘where are you from?’

In een hotel in Singapore ontmoette ik twee mannen die ook niet in één woord konden aangeven waar ze vandaan kwamen, Qua uiterlijk leken ze op mij en hun achtergrond was net zo divers maar toch heel anders dan de mijne. Zij zijn geboren in Maleisië, wonen en werken in Singapore en komen oorspronkelijk ook uit India. Ik vond het wel leuk om te horen dat ik niet de enige ben die niet exact een plaats kan opnoemen als iemand vraagt: ‘where are you from?’, Toen deze mannen ons voor het eerst in het hotel zagen, was de eerste vraag, hoe kan het ook anders: ‘where are you from?’ ha ha ha. Misschien is dat wel een trekje van ons.

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *