Een geboren en getogen Rotterdammer is wat ik ben. Altijd had ik in gedachten om in een grote stad te blijven wonen, maar nu slaat de twijfel toe!

Opposites attract

Al mijn hele leven woon ik in een grote stad. Ik ben gewend aan drukte op straat, zelfs in de avonduren en 24/7 toegang tot een supermarkt. De culturele evenementen die in de stad worden georganiseerd en de anonimiteit vind ik ook erg fijn.

Mijn vriend is daarentegen opgegroeid in een dorpje en woont nu in een kleine plaats net buiten Utrecht. Hij is juist gewend aan rust, altijd een parkeerplek tot je beschikking hebben en kerkklokken die je op zondagochtend uit je bed luiden. Is dit een typisch geval van tegenpolen trekken elkaar aan?

stadsmeisje selfie

Er ging een plattelandswereld voor mij open

Voor ik mijn vriend ontmoette kwam ik nooit in dorpen of kleine plaatsen. Het is voor mij dan ook een heel contrast als ik bij hem ben, zowel in positieve en af en toe in negatieve zin. Opeens kan ik oversteken zonder te kijken, heb ik te maken met beperkte openingstijden van de enige supermarkt in de buurt en kan ik mijn hond in alle rust uitlaten. Soms voelt het alsof je er alleen op de wereld bent, wat enerzijds veel rust geeft en anderzijds ook een beetje ongemakkelijk maakt.

Wat ik erg waardeer is de groene omgeving, waar ik in de stad eerst een stuk voor zou moeten fietsen. Daarnaast groeten mensen elkaar op straat. In het begin moest ik daar erg aan wennen en vroeg ik aan mijn vriend ‘had die meneer het tegen ons?’.

Ondanks dat hij gestudeerd heeft in Rotterdam was het omgekeerd ook even wennen voor hem om bij mij thuis te zijn. Geschreeuw op straat valt hem, in tegenstelling tot mij, nog steeds op. Troep op straat en de rauwe stadsmentaliteit moet hij ook nog een plekje geven in zijn spreekwoordelijke ‘boerenverstand’.

stadsmeisje zijkant

Zouden klompen mij staan?

Ik had nooit verwacht dat ik dit zou zeggen, maar ook voor het platteland is iets te zeggen. En hoewel we van plan zijn om eerst in Rotterdam te gaan samenwonen, betrap ik mezelf erop steeds vaker te denken dat ik op termijn ook wel ergens anders zou kunnen wonen. Om mij er maar alvast op voor te bereiden: Zouden klompen mij staan?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *