Loopt ze bij mij naar binnen, dan merkt ze meteen dat het ineens zacht onder haar voeten voelt. Over de hele vloer ligt een zacht vloerkleed waar zij de neiging van krijgt om haar schoenen uit te doen. Vaak doet ze dat ook. Ik ben zo aantrekkelijk dat ze al gauw een plekje vindt tussen de lange, hoge kasten.

Het liefst zit zij, Imane, dan in een hoekje. Ik zie hoe haar ogen beginnen te stralen bij binnenkomst. Mijn geur doet haar genieten. Het is moeilijk om mijn geur te beschrijven, maar ik wil het wel proberen: ik ruik een beetje oud, maar ook een beetje nieuw. Het heeft iets Nederlands, maar ook iets Engels, Amerikaans, Frans en Arabisch.

Je zou denken dat ik een multiculturele ontmoetingsplek ben en daar lijk ik eigenlijk ook wel een beetje op. Met mijn verschillende bronnen van kennis en ervaringen in allerlei vormen en in allerlei talen heb ik voor ieder wat te bieden. Zo heb ik verzonnen verhalen in mijn kasten liggen. Maar ook verhalen over bekende en minder bekende mensen. Kunstenaars, fotografen, schilders en muzikanten; ze mogen allemaal hun verhaal bij mij achterlaten, zodat de rest van de wereld er ook van kan genieten.

Imane vindt mij het leukst als er ergens ook een piano staat, waarop mensen voor een mooi achtergrondmuziekje kunnen zorgen. Zoals zijzelf dat het liefste doet. Dan verliest ze zich even in haar eigen wereldje. Alle mensen eigenlijk, wanneer ze net een nieuw verhaal hebben ontdekt.

Heb je al een idee van wie ik ben? Laat me je nog een paar hints geven. Mijn lange, hoge kasten bevatten zaken die Imane met voorzichtigheid en zorg behandelt. Zij beschouwt ze als levende wezens. Gebroken ruggen moeten geaaid worden, vouwtjes moeten eruit gehaald worden want die doen pijn.

Ik ben natuurlijk een boekenzaak. Niet zomaar één, maar de ideale boekenzaak voor Imane, waar zij ongedwongen rond kan snuffelen en zich in kan lezen. Of gewoon kan zitten en om zich heen kijken. De boekenwereld bewonderen. Ik vraag me af of er meer mensen zijn die net zo’n happy-gevoel bij mij krijgen als Imane? Of waar voel jij je juist helemaal comfortabel bij? Laat het me weten, ik houd van verhalen delen!

Imane in bieb

 

3 antwoorden
  1. Rosie
    Rosie zegt:

    I love how most of the anger is totally focussed on China and not on the Olympics themselves. There are also good reasons to boycott Canada in 2010. Maybe the lowest common denominator is this cozoiratpred Olympic spectacle. And surely we could come up with a better reaction to both events that an ineffective ‘boycott’ action that will make zero impact?

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *