Priya

Hallo allemaal! In mijn eerste blog (ooit) zal ik jullie in zo’n 400 woorden proberen te vertellen wie ik ben. Mijn naam is Priya, ik ben 26 jaar, werkzaam als psycholoog en sinds kort een Miss Mengelmoes! Als geboren en getogen Rotterdammer ben ik opgegroeid tussen alle kleuren en typen mensen en voel ik mij een kind van alle volkeren.

Mijn ouders zijn geboren en getogen in Suriname, mijn overgrootouders komen uit India. Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in andere culturen en sinds een aantal jaar ben ik mij ook meer aan het verdiepen in mijn eigen cultuur.

Omdat het hoort

Alhoewel mijn ouders hebben gepoogd om ons het een en ander bij te brengen over de Hindoestaanse cultuur en het Hindoestaanse geloof, heb ik niet het idee dat zij hier erg in geslaagd zijn. Mijn broer en ik interesseerden ons daar toen gewoonweg niet voor. Tijdens feesten en ceremonies ‘moesten’ wij aan allerlei rituelen meedoen, zonder de betekenis hiervan te weten. Mijn ouders konden dit eigenlijk ook niet altijd goed en duidelijk uitleggen, want zij hadden deze gebruiken ook maar aangeleerd onder het mom van ‘je hoort dit te doen’.

Verder kijken

Mijn ouders zijn echter ook druk geweest met ons verder te laten kijken dan ons neus lang is. Zo gingen wij elk jaar op vakantie, waardoor ik in contact kwam met andere mensen, talen en gebruiken. Maar ook in eigen land werden de nodige culturele uitstapjes gemaakt. Zo brachten we geregeld bezoeken aan musea en verschillende (culturele) evenementen. Ook maak ik sinds kleins af aan ontdekkingsreizen door verschillende wereldkeukens: Van Turkse ‘ kumpir’ (gepofte, gevulde aardappel) en ‘karpuz’ (watermeloen) naar Kaapverdiaanse ‘pastel’ (vispasteitjes) en granaatappels en verder door naar Indische lekkernijen op de Pasar Malam (Indonesische markt).

Alhoewel ik niet denk dat zij zich bewust waren van het effect van dit alles op mij, ben ik mijn ouders dankbaar dat zij mij verrijkt hebben met deze ervaringen en ik openheid en nieuwsgierigheid heb kunnen ontwikkelen.

Mijn reis is tot op de dag van vandaag nog aan de gang. In mijn blogs zal ik jullie meenemen in mijn ontdekkingstocht door de verschillende culturen, keukens en gebruiken die onze wereld rijk is. Ik zal mijn ervaringen en interesses met jullie delen, waarbij ik hoop jullie te mogen inspireren en te prikkelen om een dialoog te starten waarin respect en nieuwsgierigheid voorop staan.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *