Ylaysa

Aan het begin van iedere kennismaking is het weer raak: de voorstelronde. Licht uit, spots aan en je begint in een paar zinnen iets interessants over jezelf te vertellen. Voor mij zal dit altijd een moment blijven, dat ik het liefst vanaf een ‘vlieg-op-de-muur’ positie meemaak. Erg vermakelijk en leerzaam om gedurende de ronde iets mee te krijgen over de achtergrond van anderen, maar over mezelf vertellen… sla mij maar over!

Het begint altijd simpel met de basis, de ‘roots’, de vaste feiten waar je niet omheen kunt: Ylaysa Harris, 23 jaar, geboren en getogen in Rotterdam. Samengesteld uit Nederlands, Surinaams en Antilliaans bloed. Afgestudeerd in Vrijetijdsmanagement en nu werkzaam als evenementenorganisator.

“Tot dusver geen vuiltje aan de lucht, maar dan…”

Tot dusver geen vuiltje aan de lucht, maar dan volgt het moment waarop de persoonlijke eigenschappen, interesses en hobby’s uit de kast worden getrokken. Hier loop ik zelf al snel vast. Wie ben ik nu eigenlijk en hoe kan ik mijzelf het beste omschrijven?

Ik heb eens nagedacht over waarom het eigenlijk zo’n struikelblok is om de ‘Ylaysa Harris’ in een paar zinnen te presenteren. Na enkele uitgebreide denksessies kwam ik tot de conclusie dat vrijwel bij iedere persoonlijke eigenschap of hobby die ik noem, er lijnrecht een andere karaktertrek of interesse tegenover staat.

Zo kan ik mij bijvoorbeeld oprecht voorstellen als perfectionist eersteklas, maar ben ik daarentegen waarschijnlijk ook één van de meest chaotische personen die je ooit zult meemaken. Van het pietje precies personage is trouwens ook niets terug te vinden in mijn sloddervos kwaliteiten op alle mogelijke vlakken.

Vrijetijdsbesteding blijft mede lastig te beschrijven. Bij de mededeling dat ik graag indie en techno-achtige festivals bezoek, kan ik niet negeren dat je me ook dansend kunt tegenkomen op een kizomba- of salsafeestje. Daarnaast ben ik altijd wel in voor een shopsessie of diner op welke manier dan ook. Rondje centrum of dagje rommelmarkt, Franse keuken of Vietnamees; ik ben erbij. Het ‘outgoing’ karakter wissel ik tevens met veel plezier af met een weekendje helemaal niets.

In uiterlijk vertoon blijf ik ook verrassen. Regelmatig zul je me voorbij zien lopen in vrouwelijke en zelfs oubollige (vintage) items. Het vinden van unieke tweedehands kledingstukken maakt me dan ook intens gelukkig. Maar van mijn ‘hakjes en nagellakjes’ imago blijft tijdens de wekelijkse bootcamps en trainingen niet veel meer over. Bovendien ben ik zeker niet vies van een paar pittige Dr. Martens gecombineerd met een leren jasje op z’n tijd.

In zowel mijn innerlijk als uiterlijk kun je dus vaak (minimaal) twee kanten met me op en dat is denk ik een eigenschap die heel bepalend is voor mijn karakter. Een algemene samenvatting voor wie ik ben. ‘Veelzijdig’ is vanaf nu zeker een standaard terugkerende term voor in komende introductie momenten!

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *